Federaţia Română de Fotbal introduce arbitrajul video. Cât va costa implementarea

Federaţia Română de Fotbal introduce arbitrajul video. Cât va costa implementarea

Arbitrajul video pentru toate meciurile din liga 1, începând din sezonul 2019-2020. Testarea acestuia va începe din această primăvară şi urmează să fie implementat la toate partidele. Toate costurile vor fi suportate de Liga Profesionistă de Fotbal.

Decizia vine ca urmare a unui material publicat de ProSport, în care se dezvăluia cum documentaţia de 600 de pagini despre arbitrajul video, trimisă de LPF la Casa Fotbalului în luna august, nu a primit un răspuns oficial.

Astfel, dosarul a fost deblocat, deoarece FRF a trimis un răspuns către Pro Sport în care îşi manifestă sprijinul pentru începerea implementării arbitrajului video.

Arbitrajul video (VAR) ar costa între 200.000-300.000 de euro pe an.

„Federaţia Română de Fotbal este total deschisă implementării arbitrajului video în Liga 1 şi apreciază utilitatea acestei perspective.

Astfel, a susţinut şi susţine în mod evident orice iniţiativă a Ligii Profesioniste de Fotbal în acest sens, iar Comisia Centrală a Arbitrilor este pregătită să înceapă testarea sistemului chiar din primăvara anului 2019.

Considerăm că testarea sistemului chiar din partea a doua a sezonului actual este benefică, urmând ca din sezonul 2019/2020 acesta să fie implementat în Liga 1, în funcţie de posibilităţile Ligii Profesioniste de Fotbal”, a transmis biroul de presă al FRF.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe