Gheorghe HAGI în The Guardian: "Nu e vorba despre bani, e ULTIMUL LUCRU la care mă gândesc. E vorba despre…"

Gheorghe HAGI în The Guardian: "Nu e vorba despre bani, e ULTIMUL LUCRU la care mă gândesc. E vorba despre..."

Gheorghe Hagi a dat un interviu pentru prestigioasa publicație britanică The Guardiandespre cum a început proiectul ”Viitorul” și despre viziunea lui asupra fotbalului.

"Nu e vorba despre bani, e ultimul lucru la care mă gândesc. E vorba despre muncă, muncă şi dăruire. Nu am plănuit tot ce am câştigat până acum, dar am reuşit şi e fantastic. Să câştigăm campionatul nu a fost obiectivul nostru, a fost o surpriză, pentru că pur şi simplu noi doar am vrut să ne menţinem sus. Dar nu a fost un accident. Am început din nimic şi a trebuit să ştim cum să construim succesul”, a susținut Hagi, pentru The Guardian.

El a vorbit și despre sistemul olandez, de la care s-a inspirat: ”A trebuit să văd cum funcţionează sistemul lor. Sunt ţări mici, dar produc foarte mulţi jucători, aşa că sunt exemple. Am preluat oragnizarea olandezilor şi vreau să joc precum spaniolii. Trebuie să ai personalitate, să ai controlul mingii. Mi-am asumat un risc uriaş, dar am făcut-o datorită pasiunii imense pentru fotbal. Dacă academia mea a devenit un exemplu pentru alţii, atunci e un lucru foarte bun".

"Campioanele din România, Serbia, Croaţia şi Polonia ar trebui să pătrundă direct în grupele Ligii Campionilor. Dacă aş avea puterea să schimb asta, aş face-o imediat. Situaţia din acest moment doar ne separă şi mai mult de echipele din vestul Europei. Nu are niciun sens ca o ţară precum România să nu aibă echipă anul în Liga Campionilor, în condiţiile în care Steaua a câştigat Cupa Campionilor în 1986", a mai declarat Gheorghe Hagi, pentru The Guardian.

Urmăriți B1TV.ro și pe