Gică Hagi știe rețeta pentru calificarea României la Mondial: „În 2026 vor face o performanță mai bună decât Generația de Aur”

Gică Hagi știe rețeta pentru calificarea României la Mondial: „În 2026 vor face o performanță mai bună decât Generația de Aur
Gică Hagi, în tricoul naționalei României

Gică Hagi este foarte optimist în ceea ce privește viitorul echipei naționale de fotbal a României. Naționala de seniori poate ajunge la Mondial și chiar depăși performanța Generației de Aur din 1994, susține „Regele”. Țara noastră nu duce lipsă de talente, ci de un plan bine pus la punct, de la Federație, crede fostul decar.

„Trebuie să fim inspirați, să producem acea echipă, să o construim. Nu sunt de acord cu reconstrucția! România trebuie să aibă mentalitate, să se lupte cu orice adversar.

Cine va fi responsabil trebuie să fie conștient că istoria îl obligă, trebuie să producă rezultate. Toate loturile naționale care sunt sub echipa mare au obiectivul să producă jucători foarte buni. Doi-trei pe generație, faci în total peste 20 de jucători care se pot bate cu oricine”, a punctat „Regele”.

Gică Hagi: „Cunosc fotbalul românesc din ultimii 12 ani cel mai bine”

Doar în baza unei strategii care să se întindă pe mai mulți ani va avea succes România, este ferm convins Gigă Hagi. Astfel, țara noastră va implementa un model dovedit inspirat în statele din vestul și centrul continentului.

„Cunoaște mai bine decât mine cineva jucătorii din ultimii 12 ani? Cunosc fotbalul românesc din ultimii 12 ani cel mai bine! Pentru a selecta, pentru a forma, pentru a da jucători. Au crescut și o să ne reprezinte. Veți vedea că în 2026 ei vor face o performanță mai bună decât performanța noastră din America. Cu proiect! Vor avea 25-26-27 de ani cei mai în vârstă, ceilalți 20-21, și eu zic că pot să ne depășească.

Trebuie construit acel proiect învingător. Acești copii care ne-au demonstrat la U21 merită să aibă profesori și antrenori care să îi conducă. Știu eu, își doresc toți. Vor calificări. Ei sunt primii care își doresc”, a mai declarat Gică Hagi, pentru DigiSport.

Luna aceasta, România a ratat o nouă calificare la Campionatul Mondial. Se vor împlini 24 de ani de absență la cea mai importantă competiție a naționalelor de fotbal. Grupa de calificare a fost câștigată de Germania, urmată de Macedonia de Nord, care merge la baraj.

În 1994, România s-a calificat până în sferturile Campionatului Mondial din SUA. Accederea în semifinală a fost blocată de „tricolori” printr-un ghinion teribil.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană