Imagini inedite: Federer și Nadal au plâns în hohote după ultimul meci din cariera elvețianului (video)

Imagini inedite: Federer și Nadal au plâns în hohote după ultimul meci din cariera elvețianului (video)
Foto: captura video.

Cariera sportivă a lui Riger Federer s-a încheiat. Elvețianul a jucat, aseară, la Lever Cup, și a luat rămas bun de la tenis. Astfel. ziua de 23 septembrie va rămâne in istoria tenisului mondial, iar imaginile surprinse sunt cele mai emoționate momente văzute vreodată pe o arenă sportivă.

Roger Federer a luat rămas bun de la tenis

Federer și-a încheiat călătoria la 41 de ani, în O2 Arena din Londra, într-un meci de dublu în care l-a avut coechipier chiar pe Rafa Nadal, unul dintre competitorii care i-au marcat cariera. Învinși de americanii Tiafoe și Sock (6-4, 6-7, 9-11), cei doi campioni au oferit câteva scene încărcate de emoție la final, notează gsp.

Federer, care a câştigat 20 de titluri de Mare Şlem, dintre care opt la Wimbledon, un record, a anunţat săptămâna trecută că îşi va încheia cariera din cauza unei accidentări persistente la genunchi,.

Un alt moment special a captat atenția la festivitatea de adio a lui Federer.

Dintre toți colegii de echipă ai elvețianului, cel mai afectat a fost, de departe, Rafael Nadal, unit de Roger printr-o strânsă relație de prietenie, una greu de echivalat în orice alt sport.

Feder și Nadal au plâns în hohote

Protagoniștii uneia dintre cele mai bogate rivalități din istorie, Federer și Nadal au plâns în hohote, unul lângă celălalt, în timp ce Ellie Goulding interpreta piesa “Still falling for you”, relatează gsp.

„O să trecem cumva prin interviul ăsta. A fost o zi minunată. Le-am spus băieților că sunt foarte fericit, nu sunt trist. Mă simt fantastic să fiu aici. M-am bucurat enorm pentru că tot ce am făcut aici a fost pentru ultima dată. Să-i am alături pe toți acești băieți minunați, familia mea, mă gândeam că se va întâmpla ceva neprevăzut din punct de vedere fizic, dar totul a mers foarte bine.

A fost incredibil că am putut juca alături de Rafa, în fața lui Rod Laver, lui Stefan Edberg. E incredibil. Nu am vrut să mă simt singur pe teren, dar să spun adio tenisului în echipă a fost mereu ceea ce mi-am dorit. Fiind în echipă cu Novak, Casper, Rafa, Matteo, Stefanos, băieții din echipa Lumii, a fost o mare plăcere.

Se simte ca o sărbătoare pentru mine, e exact ce mi-am dorit. Nu ar fi trebuit ca a mea carieră să fie așa, nu mă gândeam că voi ajunge să fiu cine sunt. Eu doar mă bucuram că joc tenis. A fost o poveste fantastică, aș repeta-o oricând. A fost incredibil, a fost distractiv. Înseamnă enorm să vă am alături și nu numai pe voi, pe toți fanii din toată lumea.

Chiar trebuie să vorbim de echipa mea? Măcar pot să vorbesc. În viziunile mele nu puteam să vorbesc din cauza emoțiilor. I-am avut alături în ultimii 30 de ani, toată lumea e aici, fetele, băieții, soția mea.

Mirka putea să îmi spună să mă opresc cu mult timp în urmă, dar m-a ajutat să continui, să am o carieră atât de lungă. Îți mulțumesc! Le mulțumesc părinților mei, a fost o noapte fantastică, vă mulțumesc!”, a mărturisit Roger Federer.

Urmăriți B1TV.ro și pe