Imnul și steagul din așa-zisul Ținut Secuiesc au fost nelipsite la finala Cupei României U19, disputată de echipele lăudate de Eduard Novak. S-a scandat și „Ria, Ria, Ungaria”

Imnul și steagul din așa-zisul Ținut Secuiesc au fost nelipsite la finala Cupei României U19, disputată de echipele lăudate de Eduard Novak. S-a scandat și „Ria, Ria, Ungaria”
Foto simbol: Pixabay

Csikszereda a învins-o pe Sepsi Sfântu Gheorghe în Finala Cupei Elitelor U19, joi seară, pe Stadionul Giulești, iar la final fotbaliștii celor două echipe au mers la galerie, au intonat imnul așa-zisului Ținut Secuiesc și au fluturat steagul asociat zonei respective. Totul s-a întâmplat sub privirile șefilor de la Federația Română de Fotbal, care au fost prezenți acolo pentru a înmâna trofeul și medaliile, potrivit GSP.ro.

Imnul și steagul din așa-zisul Ținut Secuiesc, la finala Cupei României U19 pe Giulești

La finala Cupei Elitelor U19, încheiată cu victoria lui Miercurea Ciuc la scor minim, au participat peste 300 de fani de la cele două formații. La capătul confruntării, aceștia au cântat la unison imnul așa-zisului Ținut Secuiesc, iar fotbaliștii au fluturat chiar și steagul asociat zonei. Mai mult, s-a scandat și „Ria, Ria, Ungaria”, o sintagmă pe care o folosesc ultrașii maghiari la partidele selecționatei de la Balaton.

Situația a fost comentată și de directorul Comisiei tehnice din FRF, Mihai Stoichiță, care consideră că „nu e niciun fel de problemă”.

„Nu e niciun fel de problemă, am luat jucători la lot atât de la Csikszereda, cât și de la Sepsi. Oamenii sunt liberi să-și hotărască singuri soarta, așa și juctorii se duc unde vor”, a spus oficialul FRF.

Partida a prefațat evenimentul central al serii, finala Cupei României la seniori, acolo unde se vor înfrunta Sepsi OSK și FC Voluntari.

Eduard Novak a lăudat Csikszereda și Sepsi, dar n-a spus nimic despre Voluntari

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost protagonistul unui nou moment controversat, în condițiile în care i-a lăudat pe fotbaliștii de la Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, însă n-a spus niciun cuvânt despre formația ilfoveană.

„Sunt foarte mândru de fotbaliștii din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, pentru modul în care au demonstrat că seriozitatea și munca susținută reprezintă singura garanție a rezultatelor. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe joacă astăzi Finala Cupei României cu FC Voluntari, cu șanse mari la victorie, iar în deschiderea finalei de seniori vor juca Finala Cupei Elitelor U19 AFK Csikszereda și, din nou, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Un club pornit din visul a doi oameni, acum 11 ani, a reușit să obțină deja rezultate remarcabile în fotbal, ceea de dovedește că singurele lucruri care contează sunt managementul eficient și seriozitatea. Le doresc tuturor mult succes și îi felicit pentru aceste performanțe!”, a declarat oficialul, care, invitat recent în studioul B1 TV, nu a fost în stare să recite prima strofă din imnul național al României.

Urmăriți B1TV.ro și pe