Încă un caz de Covid-19 în Liga 2. Partida FC Argeș – CS Mioveni a fost amânată

Încă un caz de Covid-19 în Liga 2. Partida FC Argeș – CS Mioveni a fost amânată
Foto: pixabay.com

Un nou caz de coronavirus în fotbalul românesc. Meciul din play-off-ul Ligii 2 dintreFC ArgeșșiCS Mioveni,programat inițial astăzi, de la ora 20:00, a fost amânat după ce o persoană din cadrul clubului pregătit de Ionuț Badea a fost depistată pozitiv cu COVID-19.

O persoană din cadrul clubului FC Argeș, diagnosticată cu Covid-19

Acesta este al doilea caz de COVID-19 din play-off-ul Ligii 2, după”focarul” de la Petrolul Ploiești, unde au fost depistați pozitiv șase jucători și magazinerul echipei.

„O persoana din cadrul clubului FC Argeș a fost depistată pozitiv.

Meciul va fi reprogramat în prima dată disponibilă.

Federația Româna de Fotbal precizează că partidele amânate vor fi reprogramate în ordinea amânării acestora și utilizand toate datele disponibile din calendarul competițional.

Decizia a fost luată având în vedere discuțiile avute cu reprezentanții celor 6 formații implicate în play-off-ul Ligii 2, în cadrul unei videoconferințe ce a avut loc înainte de startul play-off-ului, pentru a stabili modul de acțiune pe mai multe scenarii posibile.”, este comunicatulFRF, potrivit digisport.ro.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș a demarat o anchetă epidemiologică la clubul din Pitești.

Astfel, derby-ul județului Argeș va fi reprogramat.

După primele două etape din play-off, singurele echipe care au reușit să joace ambele partide sunt Turris Turnu Măgurele și Rapid București.

Focar de COVID-19 la Petrolul Ploiești

Focar de coronavirus la echipa Petrolul Ploiști, din Liga 2. Șase fotbaliști au fost depistați pozitiv cuCOVID-19 la începutul lunii iulie. „Lupii galbeni” ar fi trebuit să înceapă meciurile din play-off-ul pentru promovare, însă acestea sunt acum amânate.

Fotbaliștii au fost internați la Spitalul din Câmpina, iar restul lotului a intrat în izolare pentru 14 zile.

Conform protocolului sanitar, Petrolul ar putea încasa cea mai mare amendă, adică 100.000 de lei, circa 20.000 de euro, pentru apariția focarului de Covid-19.

FRF: 4 arbitri au fost testați pozitiv cu noul coronavirus

Și patru arbitri au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, anunța FRF zilele trecute.

FRFa refuzat să dezvăluie numele celor 4 oficiali de joc care s-au infectat cu SARS-COV2, însă a dat asigurări căau fost retrași din activitate și se află în izolarepână la însănătoșire.

Potrivit GSP, ar fi vorba despreGeorge Găman (35 de ani), care ar fi luat virusul de la un alt arbitru infectat, Iulian Călin, depistat pozitiv în urmă cu aproape o săptămână.

Găman s-a aflat ultima dată la centru în partida Viitorul – Dinamo (1-0) din play-out, pe 2 iulie, iar înainte de asta la Hermannstadt – Clinceni (0-1), pe 26 iunie.

În ultimele zile, Florin Păunescu (42 de ani), Cătălin Buși și Iulian Călin au fost depistați pozitiv cu COVID-19, motiv pentru care toți cei cu care au avut contact au fost plasați în izolare.

Mai multe cazuri de infecție cucoronavirusîn Liga 1

Campionatul de fotbal al României trebuia să reînceapă cu meciul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani, dar duelul a fost amânat din cauză că medicul echipei, dar și unul dintre jucători au fost depistați cu COVID-19. În plus, chiar și magazionerul de la FC Dinamo București a fost testat pozitiv.

De asemenea, Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, printr-uncomunicat de presăemis miercuri, că încă un arbitru – al treilea la număr – a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și, pe cale de consecință, a fost retras de la delegări. Mai mult, spune forul, colegii cu care s-a văzut în ultimele zile, așa-zișii „contacți”, au intrat în izolare și vor fi testați din nou.