Incident în prima zi a Jocurilor Olimpice: Echipa de fotbal a Coreei de Nord, prezentată cu drapelul Coreei de Sud

Incident în prima zi a Jocurilor Olimpice: Echipa de fotbal a Coreei de Nord, prezentată cu drapelul Coreei de Sud
Foto: mediafax.ro

Un incident diplomatic a marcat prima zi a meciurilor de fotbal de la Jocurile Olimpice. Echipa de fotbal feminin a Coreei de Nord a fost prezentată, din greşeală, cu drapelul Coreei de Sud.

Incidentul a dus la întârzierea cu o oră a meciului programat cu echipa Columbiei, cât a durat schimbarea steagului. Fotbalistele nord-coreene au fost foarte supărate şi au cerut organizatorilor ca un astfel de lucru să nu se mai repete. Mai mult, selecţionerul ţării comuniste a avertizat că, dacă eroarea nu ar fi fost fost rectificată, sportivele sale nu ar fi intrat pe teren.

Comitetul de Organizare a trimis ulterior un comunicat de presă prin care şi-a cerut scuze pentru greşeală. Coreea de Nord şi Coreea de Sud au relaţii foarte tensionate şi se află, tehnic, încă în război, de mai bine de jumătate de secol.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)