Interdicție la Jocurile Olimpice de la Rio pentru ruși! TAS a respins apelul atleților

Interdicție la Jocurile Olimpice de la Rio pentru ruși! TAS a respins apelul atleților
foto: sportexclusiv.ro

Apelul Comitetului Olimpic Rus și al celor 68 de atleți care cereau dreptul de a participa la Jocurile olimpice de la Rio a fost respins de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv, potrivit francais.rt.com.

"Juriul TAS a confirmat validitatea deciziei IAAF conform căreia sportivii a căror federație națională a fost suspendată sunt ineligibili pentru competițiile organizate sub egida IAAF", a și-a explicat Tribunalul decizia.

Așadar, Comitetul Olimpic Rus rămâne "abilitat să selecționeze ca reprezentanți ai Federației Rusiei la Jocurile Olimpice de la Rio sportivii ruși care îndeplinesc criteriile și sunt eligibili pentru a concura conform regulamentului IAAF".

De altfel, Tribunalul de Arbitraj Sportiv s-a declarat "confuz" în ceea ce privește aplicarea cu efect retroactiv a regulamentului IAAF în care sunt prevăzute criterii de eligibilitate excepționale pentru sportivii a căror federație a fost suspendată.

Conform acestui regulament, numai sportivii care sunt rezidenți în străinătate și/sau fiind supuși unui sistem de control antidoping altul decât sistemul rus sunt eligibili. .

"Această regulă", apreciază TAS, "ce include criteriile bazate pe o activitate anterioară, nu lasă practic nicio posibilitate atleților solicitanți să se conformeze".

Ultima oră
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia