Ion Țiriac, reacție fermă după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc la meciul cu Ungaria

Ion Țiriac, reacție fermă după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc la meciul cu Ungaria
Foto: Hepta.ro / Bestimage / JACOVIDES-MOREAU / BESTIMAGE

Ion Ţiriac a reacționat în scandalul izbucnit după ce jucătorii echipei naționale de hochei a României, cu trei excepții, au cântat imnul Ținutului Secuiesc, alături de adversarii de la naționala Ungariei, după un meci pierdut de România, scor 2 – 4.

Și Ion Ţiriac critică hocheiștii din echipa națională

„Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale.

Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac, citat de DigiSport.

Ion Ţiriac a activat în trecut şi ca hocheist.

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a convocat Biroul Federal pentru a stabili dacă se impun măsuri împotriva jucătorilor.

Ministrul Sportului i-a apărat pe hocheiști

Eduard Novak, ministrul Sportului, a reproșat faptul că scandalul a fost exploatat politic.

„E un scandal care a fost foarte manipulat politic, în primul rând. Unii (politicieni) și-au adunat câteva like-uri în plus. Au reușit să obțină niște avantaje politice, dar acest lucru trece”, a spus Novak, pentru B1 TV.

Ministrul a mai precizat că, în hochei, doar echipei câștigătore i se cântă imnul, or cel al României nu a fost auzit pentru că țara noastră a pierdut.

Novak a mai susținut că jucătorii din echipa națională a României nu au cântat imnul echipei adverse, ci doar au stat în fața spectatorilor și au asistat la moment, în semn de respect.

Urmăriți B1TV.ro și pe