Jose Mourinho a fost demis de la Tottenham. Contraperformanțele bifate de către „The Special One”

Jose Mourinho a fost demis de la Tottenham. Contraperformanțele bifate de către „The Special One
Foto: hepta.ro/DPA Images / Adam Davy

Jose Mourinho a bifat o nouă experiență nefericită în Premier League. Portughezul a fost demis de Tottenham Hotspur, informează presa britanică.

Tottehnam traversează un sezon modest și este în pericol să rateze cupele europene. Spurs se află pe locul 7 în campionat, cu 50 de puncte în 32 de etape. Locul 5, cel care facilitează calificarea în grupele Europa League, este ocupat de Chelsea, cu 54 de puncte.

Mourinho a semnat cu Spurs în noiembrie 2019 și avea contract cu echipa engleză până în iunie 2023.

Contraperformanțele lui Jose Mourinho la Tottenham

Pe banca lui Tottenham, în aproape un an și jumătate, Mourinho a bifat în total 86 de partide. A obținut 45 de victorii, a fost învins de 24 de ori și a înregistrat 17 remize. La Spurs, cunoscutul antrenor a bifat mai multe contraperformanțe:

– Dintre echipele antrenate, Tottenham este cea care a obținut în medie, cele mai puține puncte/meci, 1,77. La începutul carierei, la Benfica, în anul 2000, Mourinho a înregistrat 1,80, la Leiria 1,91, la Porto 2,31. La clubul precedent, United, Mourinho a strâns în medie, 1,97 puncte/meci.

– Tottenham este în pericol de a obține cea mai slabă clasare în campionat, din ultimii 12 ani. În 2009, Spurs au încheiat campionatul pe poziția a 8-a. Anul trecut, tot cu Mourinho pe bancă, clubul britanic a terminat pe 6. Până să semneze cu antrenorul portughez, englezii oscilau în ultimul deceniu între pozițiile 2-5.

– După 32 de etape în competiția internă, Tottenham nu a mai ocupat o poziție atât de modestă în campionat de anul trecut, când pe bancă era tot Jose Mourinho. În 2020, Spurs erau pe locul 9, contraperformanță care mai fusese bifată din anul 2009.

Cariera lui Jose Mourinho, într-un continuu declin

În vârstă de 58 de ani, Jose Mourinho a cucerit de două ori trofeul UEFA Champions League, cu FC Porto în 2004 și cu Inter Milano în 2010.

După experiența din Italia, cariera controversatului antrenor a cunoscut un puternic declin. Afost demis din cauza rezultatelor slabe de la Real Madrid, Chelsea și pe fondul unui scandal uriaș de la Manchester United. În aceste condiții, după ce a fost dat afară pe bandă rulantă,plecarea lui Mourinho la un club dinAsia pare a fi o variantă din ce în ce mai realistă.

Zilele trecute, Paul Pogba a făcut noi comentarii la adresa lui Mourinho, pe care l-a comparat cu Ole Gunnar Solskjaer, actualul antrenor de la United, mult mai profesionist în opinia francezului, decât „The Special One”.

„Ceea ce se întâmplă acum cu Ole este diferit, el nu ar merge împotriva jucătorilor săi. Poate că nu îi titularizează, dar chiar și așa, nu ne lasă deoparte, ca și cum nu ar mai exista. Asta este diferența dintre Mourinho și Ole”; a declarat Pogba.