Ladislau Boloni, CUVINTE GRELE despre Hagi şi Halep: ‘Cum să fie Simona ca Nadia?! Hagi ce a câștigat? Românii au această foame, de Regi şi de Briliante’!

Ladislau Boloni, CUVINTE GRELE despre Hagi şi Halep: 'Cum să fie Simona ca Nadia?! Hagi ce a câștigat? Românii au această foame, de Regi şi de Briliante'!
Foto: Ladislau Boloni / Sursa: Hepta.ro

Antrenorul Ladislau Boloni nu are prea multe cuvinte de laudă la adresa celui considerat liderul Generaţiei de Aur, Gheorghe Hagi, şi nici pe Simona Halep nu o ridică în slăvi.

Tehnicianul român ale celor de la Antwerp (Belgia) consideră, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, că România a avut doar doi sportivi cu adevărat importanţi: Nadia Comăneci și Ivan Patzaichin.

Întrebat ce impresie îi lasă fenomenul Simona Halep, antrenorul a avut o reacţie cel puţin surprinzătoare.

„Eu cred că pe Nadia nimeni, în niciun domeniu sportiv, nu poate s-o atingă! Ca performanță, pentru ceea ce a adus în lume. Era ceva unic. Simona Halep este o tenismenă care câștigă turnee, e numărul 1 mondial. Nici nu știu cu cine poți s-o compari pe Nadia, poate cu Patzaichin”, a declarat Loţi Boloni.

În ceea ce îl priveşte pe Gică Hagi, antrenorul a avut cuvinte şi mai dure.

„Hagi ce a câștigat? Iar întrebarea asta… Am zis poate cu Patzaichin. Și Ilie Năstase a fost cineva într-un anumit fel, dar nu a fost acolo. Acolo, sus, au fost mai mulți, Borg și alții. Nadia Comăneci a fost unică! Patzaichin, la fel. Eu nu vreau să știrbesc meritul cuiva. Halep s-ar putea să fie numărul 1 în tenis în România, chiar și peste Năstase, dar îi va fi greu să ajungă Steffi Graf sau Navratilova sau Williams. Părerea mea este că e o sportivă deosebită, este o valoare a sportului românesc și a sportului mondial. Dar nici eu nu sunt de acord cu exagerațiile nici față de ea, nici față de alții.

Noi avem această foame, avem nevoie nu de idoli, ci de Dumnezei, de „Regi”, de „Briliante”, de nu știu cine, voi le creați, iar alții acceptă. Aceste exagerări duc la sensul invers: în momentul în care nu ne place ceva din ce oferă cineva, îi spargem statuia pe care i-am construit-o. Nu reușim să sărbătorim ceva în mod normal, echilibrat”, a spus Boloni.

Întrebat despre un alt mare fotbalist din istoria României, Nicolae Dobrin, tehnicianul nu i-a acordat prea multe merite în afară de acelea avute în întrecerea internă.

„Noi nu am avut niciodată un Cruyff, un Maradona, un Pele, un Platini, un Rummenigge, un Bobby Charlton, un Bobby Moore, un Best, un Iașin, un Di Stefano. Și deja am spus destui și aș mai găsi. Dar am avut jucători foarte buni. Consider că Dinu a fost un jucător deosebit, fantastic. Iartă-mă că spun treaba aceasta, ca și Gică Popescu. Eu așa consider. Un Dumitrache era jucătorul poate cel mai aproape de o zvâcneală ca să ajungă un Muller. Avea talent, știință, ce fotbalist putea să fie! Cred că… (…) Cu părere de rău, dar trebuie să spun că Dobrin, în afară de campionatul intern, ce Dumnezeu a făcut? Da, a fost formidabil”, a mai afirmat Loţi Boloni.

Ultima oră
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte