Legendarul Pele, internat la ATI

Legendarul Pele, internat la ATI
Pele

Continuă problemele de sănătate pentru legendarul fotbalist brazilian, Pele. Fostul sportiv, în vârstă de 80 de ani, a fost transferat la secția de terapie intensivă (ATI), după ce a acuzat probleme respiratorii. Anunțul a fost făcut de reprezentanții spitalului Einstein, din Sao Paulo, unde este internat fostul jucător.

„După probleme respiratorii, el a fost transferat la terapie intensivă cu titlu preventiv şi, după ce a fost stabilizat, a fost plasat la îngrijire semiintensivă”, a transmis spitalul.

Fostul jucător de fotbal a fost supus unei intervenții chirurgicale, pentru extirparea unei tumori la colon. Potrivit surselor medicale, internarea lui Pele la ATI ar fi de scurtă durată.

Pele, la cea de-a doua internare la ATI

La începutul săptămânii, Pele a transmis un mesaj fanilor săi, după prima internare la ATI.

„Prietenii mei, acesta este un mesaj pentru fiecare dintre voi. Să nu credeți vreun minut că nu am citit miile de mesaje de dragoste pe care le-am primit. Vă mulțumesc mult fiecăruia dintre voi, cei care v-ați dedicat un minut din ziua voastră să îmi transmiteți o energie pozitivă. Multă dragoste!

Am părăsit deja secția de terapie intensivă, iar acum sunt în camera mea. Sunt fericit în fiecare zi și am dispoziția necesară să joc 90 de minute și prelungiri. Vom fi împreună curând”, a scris Pele, pe Facebook, atașând și o fotografie cu el.

77 de goluri în 91 de selecții a bifat Pele pentru echipa națională a Braziliei. De-a lungul timpului, „Magicianul” din Tres Coracoes a jucat la doar două echipe de club: la Santos, în țara natală, în perioada 1957 – 1975 și în SUA, la NY Cosmos, din 1975 până în 1977.

Fostul star al naționalei de fotbal a Braziliei va împlini în octombrie vârsta de 81 de ani.