Lucia Hossu-Longin, TVR: Guvernul să ne oblige să transmitem Liga 1

Lucia Hossu-Longin, TVR: Guvernul să ne oblige să transmitem Liga 1
Foto: evz.ro

Lucia Hossu-Longin, membru în CA al TVR, consideră că postul public trebuie să participe la o nouă eventuală licitaţie pentru drepturile de televizare a competiţiei interne, informează Gazeta Sporturilor

TVR a refuzat să participe la licitaţia organizată de LPF pentru drepturile de televizare a Ligii 1, rezultatul votului în Consiliul de Administraţie fiind de 7-6.

Potrivit sursei precizate, Lucia Hossu-Longin s-a arătat nemulţumită de decizia postului public de a nu transmite meciurile din campionatul intern.

Întrebată dacă decizia este influenţată de situaţia financiară sau de politica generală a postului public, Hossu-Longin a declarat “Şi de una şi de alta, dar s-a gândit greşit. Sigur, e austeritate, dar reduce din costuri, nu elimini dreptul plătitorilor de taxe de a fi contectaţi la un eveniment. Nu discut de calitatea fotbalului, dar dacă nu transmiţi Liga 1, ai altceva în loc? În al doilea rând, nu poţi, ca televiziune naţională, să nu transmiţi o competiţie majoră în ultimii patru ani! Fotbalul e o bucurie a tuturor românilor, o evadare, pentru contribuabili!”.

De asemenea, Lucia Hossu-Longin a mai spus că, joi, urmează să fie susţinută o nouă şedinţă de Consiliu. Aceasta speră că “oamenii vor gândi mai atent, nu trebuie să lipsim dacă se face o nouă licitaţie! Oricum, voi propune să redactăm un document pe care să-l înaintăm Guvernului, iar acesta să stabiliească prin ordonanţă obligaţia postului public de a transmite competiţii majore! Atât cultural, cum e Festivalul Enescu, spre exemplu, cât şi sportive, cum e Liga 1!”, citată de Gazeta Sporturilor.

Tags: