Lucia Hossu-Longin, TVR: Guvernul să ne oblige să transmitem Liga 1

Lucia Hossu-Longin, TVR: Guvernul să ne oblige să transmitem Liga 1
Foto: evz.ro

Lucia Hossu-Longin, membru în CA al TVR, consideră că postul public trebuie să participe la o nouă eventuală licitaţie pentru drepturile de televizare a competiţiei interne, informează Gazeta Sporturilor

TVR a refuzat să participe la licitaţia organizată de LPF pentru drepturile de televizare a Ligii 1, rezultatul votului în Consiliul de Administraţie fiind de 7-6.

Potrivit sursei precizate, Lucia Hossu-Longin s-a arătat nemulţumită de decizia postului public de a nu transmite meciurile din campionatul intern.

Întrebată dacă decizia este influenţată de situaţia financiară sau de politica generală a postului public, Hossu-Longin a declarat “Şi de una şi de alta, dar s-a gândit greşit. Sigur, e austeritate, dar reduce din costuri, nu elimini dreptul plătitorilor de taxe de a fi contectaţi la un eveniment. Nu discut de calitatea fotbalului, dar dacă nu transmiţi Liga 1, ai altceva în loc? În al doilea rând, nu poţi, ca televiziune naţională, să nu transmiţi o competiţie majoră în ultimii patru ani! Fotbalul e o bucurie a tuturor românilor, o evadare, pentru contribuabili!”.

De asemenea, Lucia Hossu-Longin a mai spus că, joi, urmează să fie susţinută o nouă şedinţă de Consiliu. Aceasta speră că “oamenii vor gândi mai atent, nu trebuie să lipsim dacă se face o nouă licitaţie! Oricum, voi propune să redactăm un document pe care să-l înaintăm Guvernului, iar acesta să stabiliească prin ordonanţă obligaţia postului public de a transmite competiţii majore! Atât cultural, cum e Festivalul Enescu, spre exemplu, cât şi sportive, cum e Liga 1!”, citată de Gazeta Sporturilor.

Tags:
Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL