Moartea dinamovistului Patrick Ekeng, comentată în presa internațională (VIDEO)

Moartea dinamovistului Patrick Ekeng, comentată în presa internațională (VIDEO)

Anunțul morții dinamovistului Patrick Ekeng a facut rapid înconjurul presei din întreaga lume. Cele mai mari site-uri din Europa au scris despre tragedia care avut loc în timpul meciului Dinamo-Viitorul, informează B1 TV. Fotbalişti din întreaga lume au transmis mesaje de condoleanţe pentru jucătorul de la Dinamo.

Primii care au reacţionat au fost oficialii de la Cordoba, fosta echipă a lui Ekeng.

"Nu avem cuvinte să exprimăm durerea noastră în fața morții lui Patrick Ekeng. Plângem dispariția ta. Nu te vom uita niciodată, prietene. Dumnezeu să te odihnească în pace”, se arată într-un mesaj publicat pe contul oficial de Twitter al echipei spaniole.

Şi jurnaliştii de la Marca, cel mai citit site de sport din lume, scriu despre dispariţia fotbalistului de la Dinamo. Aceştia relatează că Ekeng şi-a pierdut viaţa după ce s-a prăbuşit pe teren.

Vestea tragică este comentată şi de BBC. Britanici amintesc despre un alt camerunez, Marc Vivien Foe, care și-a pierdut cunoștința în timpul unui meci de la Cupa Confederațiilor, în 2003.

The Guardian scrie că ambulanța a ajuns la el de abia după 2 minute și 47 de secunde și amintește de Cătălin Hâldan, care a murit în timpul unui meci amical susținut de Dinamo în 2000.

Moartea dinamovistului Patrick Ekeng, comentată în presa internațională

#DIRECT_ONE_se2aow#

Vestea decesului jucătorului dinamovist a fost urmată de reacții de compasiune pe rețelele de socializare din partea mai multor fotbaliști din străinătate. Internationalul camerunez Stephane Mbia a publicat o poză alături de Ekeng. ”Familia noastră fotbalistică din Camerun a pierdut un frate. Nu pot să cred. Condoleanțe familiei. Dumnezeu să te odihnească, Patrick Ekeng”, a scris Mbia pe contul său de twitter.

Şi fundaşul celor de la Arsenel, Hector Bellerin, a scris că este sfâşietor să vadă încă un fotbalist mort pe teren.

Patrick Ekeng avea 26 de ani se afla în primul său sezon la Dinamo. Camerunezul se impusese deja printre cei mai importanţi jucători ai echipei lui Mircea Rednic. Ekeng a fost eroul alb-roşilor în semifinala Cupei României cu Steaua, atunci când a marcat un gol fabulos de la peste 30 de metri.

Ekeng locuia în Franța și avea o fetiță de un și jumătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe