Monica Niculescu și Jelena Ostapenko au pierdut finala de dublu de la WTA Doha

Monica Niculescu și Jelena Ostapenko au pierdut finala de dublu de la WTA Doha
Monica Niculescu și Jelena Ostapenko au pierdut finala de dublu de la WTA Doha. Sursa Foto: Hepta/ Rob Prange

Perechea Monica Niculescu/Jelena Ostapenko (România/Letonia) a fost învinsă, vineri, în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Doha.
În ultimul act, românca şi colega sa au fost învinse de perechea favorită 2, Nicole Melichar/Demi Schuurs (SUA/Olanda), scor 6-2, 2-6, 10-8, după o oră şi 16 minute.

Eșec dramatic în finala de dublu de la Doha

Finala s-a decis în urma unui itebreak pe muchie de cuţit, în care Niculescu şi Ostapenko au salvat 3 mingi de meci.

Cele două perechi şi-au împărţit dominarea în primele două seturi, Melichar şi Schuurs câştigându-l pe primul, cu 6-2, după care Niculescu şi Ostapenko s-au impus în al doilea cu acelaşi scor.

În super tiebreak, cuplul româno-leton a început cu dreptul, dar o serie de erori neprovocate au adus şase puncte consecutive adversarelor, fapt care a cântărit greu în economia meciului.

Chiar dacă Niculescu şi Ostapenko s-au apropiat la un singur punct, 8-9, letona a făcut o greşeală, iar victoria a revenit perechii americano-olandeze, relatează digisport.ro.

Monica Niculescu/Jelena Ostapenko învinse de Nicole Melichar/Demi Schuurs

Monica Niculescu şi Jelena Ostapenko vor primi 17.750 de dolari şi 305 puncte în clasamentul WTA, în timp ce câştigătoarele se vor alege cu 25.230 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Monica rămâne cu 9 titluri WTA la dublu şi alte 18 finale jucate, în timp ce Jelena are 3 titluri (la Doha în 2018) şi 4 finale (Doha 2020).

Tot marţi, în prima rundă, Gabriela Ruse şi ucraineanca Marta Kostyuk vor juca împotriva cuplului Ulrikke Eikeri (Norvegia)/Catherine Harrison (SUA), potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe