Palmaresul echipei Steaua se rejudecă, după ce Înalta Curte a admis recursul celor de la FCSB

Palmaresul echipei Steaua se rejudecă, după ce Înalta Curte a admis recursul celor de la FCSB
Gigi Becali, patronul FCSB. Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Înalta Curte de Casație și Justiție a acceptat recursul celor de la FCSB în ceea ce privește palmaresul echipei Steaua și a fixat primul termen pentru noiembrie 2022, potrivit Digisport.ro.

Palmaresul echipei Steaua București se rejudecă

ÎCCJ a admis de principiu recursurile inițiate de FCSB și de Asociația Salvați Steaua în dosarul 48951/3/2017 privind palmaresul echipei istorice Steaua București.

„(Instanța) a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti. Fixează termen la 3 noiembrie 2022”, potrivit documentului publicat pe scj.ro.

Despre speță a vorbit și avocatul lui FCSB, Adrian Căvescu.

„Deși decizia din apel a fost favorabilă FCSB, în sensul că instanța a constatat că palmaresul echipei Steaua după anul 2003 nu aparține CSA, iar actuala echipă de fotbal a Armatei nu este continuatoarea echipei istorice Steaua București, am formulat recurs. Instanța supremă trebuie să lămurească natura juridică a instituției de drept a palmaresului sportiv și respectiv dacă palmaresul unei echipe de fotbal căreia i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, este unic și aparține entității juridice care o deține în prezent”, a spus avocatul, pentru digisport.ro.

CSA Steaua București câștigase procesul pentru palmares cu FCSB și a recuperat marca Steaua de la Gigi Becali. În 2021, Clubul Sportiv al Armatei a câștigat la Curtea de Apel București trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998.

Pe de altă parte, CSA Steaua a solicitat și palmaresul din perioada 1998-2003.

În schimb, FCSB a susținut că deține palmaresul din 1998 și până în prezent, în condițiile în care a asigura continuitatea echipei Steaua, însă instanța nu a confirmat o decizie în acest sens.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni