Premiul Piotr Nurowski 2021: David Popovici, pe lista celor cinci finaliști

Premiul Piotr Nurowski 2021: David Popovici, pe lista celor cinci finaliști
David Popovici / Facebook - Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Comitetele Olimpice Europene au făcut publica lista celor cinci mari finaliști ce vor lupta pentru premiul Piotr Nurowski „Cel mai bun tânăr sportiv european de vară”, iar înotătorul român David Popovici se află printre finaliști. 

David Popovici a demonstrat, din nou, că este cel mai bun 

Pe listă se pot întâlni, de asemenea, nume precum: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism). Românul David Popovici este singurul sportiv de gen masculin de pe listă. 

„Ceremonia de premiere va avea loc în cadrul Seminarului EOC de la Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021, câștigătorul urmând o bursă de formare de 15.000 EUR, locul doi și al treilea, 8.000 EUR, respectiv 5.000 EUR, în timp ce al patrulea și al cincilea va primi amândoi 3.000 de euro.”, a declarat Comitetele Olimpice Europene, în cadrul unui comunicat de presă

David Popovici: Eu și antrenorii mei vrem să revoluționăm înotul

În 2021, David Popovici a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, să doboare două recorduri mondiale la 100 și 200 metri liber, dar și să termine pe locul 4 în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, la proba 100 de metri liber.

După ce David Popovici a fost premiat de Ministerul Educației după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, spunea că el și antrenorii lui vor să revoluționeze înotul

Avem planuri măreţe eu şi cu antrenorii mei. În principiu şi în mare vrem să reuşim să revoluţionăm înotul şi aici mă opresc. Pentru că după vorbe, trebuie să şi demonstrez. Am spus asta şi îmi place să spun, avem timp, răbdare şi pasiune. Le avem pe toate trei şi doar de astea avem nevoie”, declara tânărul înotător după seriile de 50 m liber de la Tokyo, potrivit Agerpres.

Aceasta este a 10-a decernare a Premiului Piotr Nurowski, acordat disciplinelor de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat pe poziția a doua în topul preferințelor votanților, alcătuiți din Comitetele Olimpice Naționale ce au participat la Adunarea Generală a EOC.