Președintele Agenției Naționale Anti-Doping afirmă că LPF nu cere niciun control în România

Președintele Agenției Naționale Anti-Doping afirmă că LPF nu cere niciun control în România
Foto: sport.ro

Graţiela Vâjâială, Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, a declarat că Liga Profesionistă de Fotbal nu colaborează testarea doping a fotbaliștilot din Liga 1.

Graţiela Vâjâială a subliniat faptul că Meldoniumul, substanța care a fost depistată la Maria Șarapova, este singura care este importantă anunțată de Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) pe lista neagră pentru anul 2016.

„Liga nu cere niciun control în România, din păcate. Am semnat un parteneriat cu UEFA, în vederea Euro 2016 şi a introducerii paşaportului biologic. Numărul de controale în fotbal va creşte, dar aşteptăm o implicare mai mare din partea Ligii şi a FRF. Federaţia a comandat teste şi anul trecut, însă un număr mult prea mic de teste în raport cu numărul de fotbalişti din România.

 Sigur, facem şi noi din banii de la bugetul de stat, însă nu putem redirecţiona aproape toţi banii către fotbal. Avem şi ceilalţi sportivi din România, sunt peste 62 de federaţii pe care le monitorizăm. Avem Jocurile Olimpice anul acesta. „, a declarat Graţiela Vâjâială, la ProSport Live.

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, nu a vrut să comenteze nimic în legătură cu acest lucru.

 

 

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe