Putin propune olimpiade doar cu țări din OCS precum Belarus, Pakistan sau Uzbekistan

Putin propune olimpiade doar cu țări din OCS precum Belarus, Pakistan sau Uzbekistan

Vladimir Putin a declarat astăzi, în cadrul unui summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS) din Uzbekistan, că grupul ar trebui să ia în considerare organizarea propriilor sale competiții sportive majore, conform Reuters.

 „Există oportunități bune de intensificare a cooperării în domeniul sportului în perspectiva organizării unor evenimente sportive majore sub auspiciile OCS. Pentru a face acest lucru, ne-am putea gândi la crearea unei asociații de organizații sportive sub egida asociației noastre” a declarat liderul de la Kremlin.

Moscova vrea olimpiade cu țări precum Belarus, Pakistan sau Uzbekistan

În discursul de azi, în cadrul summitului amintit de la Samarkand, Uzbekistan, Putin a precizat că dorește ca membrii grupului care reunește cele mai populate țări din lume, China și India, să devină o contrapondere globală la Occident și SUA.

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat la summit că vrea ca olimpiadele rusești să fie simultane cu cele de la Paris sau Milano: „Sugerăm posibilitatea de a organiza un complex de competiții sportive în cadrul OCS: evenimente de vară în 2024, de iarnă în 2026.”

Copiază olimpiadele europene?

Propunerile liderului belarus dubleză oarecum datele Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024 și ale Jocurilor Olimpice de iarnă de la Milano-Cortina din 2026.

OCS este un bloc militar înființat în 2001 care cuprinde China, Rusia, India, Pakistan, patru state post-sovietice din Asia Centrală și, în curs de admitere, Iranul.

Urmăriți B1TV.ro și pe