Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon. Care este cauza

Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon. Care este cauza
Foto: Hepta.ro / Bestimage / JB Autissier / Panoramic / Bestimage

Rafael Nadal (numărul 4 ATP) s-a retras de la Wimbledon, informează El Pais. Spaniolul nu va mai concura în semifinala de vineri împotriva australianului Nick Kyrgios (numărul 40 ATP).

Nadal s-a retras din turneul de la Wimbledon

Jucătorul de 36 de ani a luat această decizie din cauza unei accidentări grave de la mușchii abdominali. Cum nu poate fi în formă 100%, Nadal a preferat să se retragă decât să riște o accidentare.

El a efectuat joi câteva teste medicale, după accidentarea din sfertul de finală cu Taylor Fritz, concluzia fiind că are o ruptură de 7 milimetri la unul dintre mușchii abdominali, a informat Marca. Și așa, el tot a efectuat un antrenament de aproximativ 40 de minute alături de Marc Lopez, antrenorul său.

Nadal și Fritz, partidă spectaculoasă la Wimbledon

Rafael Nadal și Taylor Fritz au oferit una dintre cele mai spectaculoase partide de la Wimbledon, în faza sferturilor de finală. Numai că, la un momrnt dat, Rafa s-a accidentat în zona abdominală, iar de atunci jocul său a avut de suferit.

Sebastian Nadal, tatăl său, a fost surpins de camerele de filmare în timp ce îi cerea fiului său să abandoneze meciul și să se retragă din turneu. Sora lui Rafa, Maria Isabel, și agentul jucătorului îi transmiteau indicații similare.

Rafael Nadal a câștigat primele două turnee majore ale anului, Australian Open și Roland Garros. El e jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului,

Urmăriți B1TV.ro și pe