Răsturnare de situație: Lionel Messi nu mai semnează cu Barcelona

Răsturnare de situație: Lionel Messi nu mai semnează cu Barcelona
Foto: Hepta - DPA Images / Gerard Franco

Înțelegerea dintre Lionel Messi și Barcelona a picat, iar acum conducerea clubului discută cum ar putea să explice public acest eșec, notează jurnaliștii de la Marca. „S-a ajuns într-un punct fără întoarcere, unul imposibil de rezolvat”, susțin aceștia.

UPDATE, 5 august, ora 21.50: FC Barcelona a confirmat oficial că nu va fi semnat noul contract. Clubul a invocat „obstacole financiare și structurale”.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Lionel Messi nu-și mai prelungește contractul cu Barcelona

Lionel Messi era așteptat să semneze noul contract cu Barcelona, care urma să se întindă pe cinci ani. Informațiile inițiale indicau că acesta semnează și chiar că a fost dispus să renunțe la mai mult de jumătate din salariul său, care s-ar ridica la 76 de milioane de euro pe an.

Marca notează, însă, că până la urmă discuțiile au eșuat: „S-a ajuns într-un punct fără întoarcere, unul imposibil de rezolvat”.

Acum se discută la mai multe niveluri ale conducerii cum ar putea clubul să explice public acest eșec uriaș și rezultatele negocierilor.

Barcelona are cea mai mare masă salarială din lume. Pe finalul anului trecut, salariile pe care le plătea Barcelona pe an totalizau 800 de milioane de euro. Din această sumă, 70% reprezenta salariile fotbaliștilor, precizează DigiSport.