Reacția Simonei Halep, după ce una dintre rivale s-a retras din tenis la doar 29 de ani

Reacția Simonei Halep, după ce una dintre rivale s-a retras din tenis la doar 29 de ani

Simona Halep a oferit o primă reacție după ce Kiki Bertens, locul 4 mondial în 2019 și poziția 21 în prezent, s-a retras din activitate, la doar 29 de ani.

„Felicitări, Kiki Bertens! Îți doresc tot binele în următorul capitol din viața ta”, a notat Simona Halep pe pagina sa de Instagram.

Ultimul meci al lui Kiki Bertens, care a învins-o pe Simona Halep în finala de la Madrid 2019, cu scorul de 6-4, 6-4, a disputat ultimul meci din carieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A pierdut încă din primul tur, în fața Marketei Vondrousova (21 WTA), cu 4-6, 6-3, 4-6.

Kiki Bertens, una dintre cele mai importante jucătoare din istoria recentă a tenisului

De-a lungul carierei, Bertens a câștigat 10 titluri WTA și 11,5 milioane de dolari din premii. De-a lungul timpului olandeza s-a duelat de 6 ore cu Halep. Palmaresul este de 3-3. Ultimele două victorii au fost bifate de Bertens.

Kiki Bertens s-a apucat de tenis încă de la vârsta de șase ani la ATV Berkenrode, un club unde jucau mătușa și unchiul ei. Sportiva a fost inițiată în tenis de către Martin Van der Brugghen, care i-a remarcat potențialul și a continuat să o antreneze pe Kiki cu cât mai bani puțini.

„Am învățat-o pentru bani puțini, pentru că mi s-a părut interesant să văd cât de departe poți ajunge cu cineva”, a declarat antrenorul olandez.