Real Madrid învinge Barcelona cu 1-0, în finala Cupei Regelui. Gol Cristiano Ronaldo în prelungiri

Real Madrid învinge Barcelona cu 1-0, în finala Cupei Regelui. Gol Cristiano Ronaldo în prelungiri
Foto: thespoiler.co.uk

Real Madrid a învins în finala Cupei Regelui rivalii de la FC Barcelona cu scorul de 1-0, după golul înscris în prelungiri de Cristiano Ronaldo. Cele două formații nu au reușit să înscrie în cele 90 de minute regulamentare deși au practicat joc frumos cu multe ocazii la ambele porți.

Prima repriză a fost dominată autoritar de formația madrilenă care a izbutit să își sufoce rivalii cu un pressing avansat, ce nu le-a permis jucătorilor Barcelonei să își facă obișnuitul joc de pase și posesie.

Real a avut și două mari ocazii de gol, prin Cristiano Ronaldo, dar mai ales prin Pepe, în minutul 44, care a luat la țintă bara cu o lovitură de cap în forță, din marginea careului mic.

După pauză Messi și compania au ieșit mai motivați de la vestiar și au preluat frâiele meciului.

Echipa blau-grana a reușit să își împingă adversarii în apropierea careului propriu și să își creeze numeroase ocazii, cele mai mari aparținând lui Pedro în minutul 69, când acesta a izbutit să și înscrie un gol anulat pentru o poziție de offside în momentul pasei venite de la Messi, și minutul 75, când numai o intervenție extraordinară a portarului Casillas a împiedicat lobul acestuia să intre în poartă.

Prima repriză de prelungiri a început în nota de dominare a Bacelonei dar cel care a izbutit deschiderea scorului a fost atacantul madrilen, Cristiano Ronaldo. Starul Realului a înscris cu o lovitură de cap, în minutul 102 ,după o centrare, de pe partea stângă, venită de la Di Maria.

Echipa catalană a încercat pe finalul prelungirilor golul salvator, dar Realul bine așezat în teren a izbutit să păstreze scorul de pe tabelă neschimbat până la finalul meciului, deși Angel di Maria a fost eliminat pentru două cartonașe galbene.

Este cea de a 18 Cupă a Regelui câștigată de Real Madrid, față de cele 25 de trofee ale Barcelonei.