Real Madrid, mai mult Frankenstein decât Einstein pe teren. Metodele de motivare ale lui Mourinho dau greş

Real Madrid, mai mult Frankenstein decât Einstein pe teren. Metodele de motivare ale lui Mourinho dau greş
Foto: ziuaveche.ro

Meciul din Liga Campionilor dintre Real Madrid şi Barcelona, pierdut de madrileni cu 2-0, a pornit o avalanşă de critici referitoare la afirmaţiile lui Jose Mourinho, despre metodele de motivare ale jucătorilor săi, care se pare că nu au dat roadele aşteptate.

Mourinho a declarat că îl foloseşte pe Einstein pentru a-i inspira pe jucătorii Realului, dar pe teren, echipa a semănat mai mult cu Frankenstein, au afirmat jurnaliştii de la The Sun.

Cea mai aşteptată semifinala dintre cele două echipe spaniole a fost banală, Lionel Messi reuşind să înscrie de două ori, şi să scoată publicul din amorţeală.

Numele Real este varianta spaniolă a cuvântului „regesc”, iar echipa a câştigat de nouă ori Liga Campionilor şi sunt supranumiţi Regii Europei.

Dar în termenii nunţii regale, dacă fotbalul Barcelonei este reprezentat de Kate Middleton, atunci Madridul lui Mourinho este Camilla Parker Bowles, a doua soţie a Prinţului Charles.

Precum viitoarea soţie Kate, fotbalul Barcelonei este plăcut ochiului, elegant şi sofisticat, pe când, despre Madrid tot ce putem spune este că „dau mai bine la radio”.

Meciul dintre Real Madrid şi Barca nu a fost doar o confruntare a titanilor Spaniei, a fost şi între doi oameni: Mourinho şi Guardiola. A fost  înfruntare de stiluri, filozofii şi personalităţi, pe care fotbalul rar le-a văzut până acum. Prinţul Întunericului Mourinho s-a luptat cu Prinţul Cerşetor Pep, şi a pierdut în faţa eternei rivale, care a deţinut 70% din posesie, în timp ce Realul a avut doar două şuturi pe poartă, în prima repriză.

Real Madrid a câştigat săptămâna trecută Cupa Regelui, după ce a învins Barcelona în finală, cu scor de 1-0.

Jose Mourinho, declarase anterior că îşi motivează jucătorii spunându-le un citat din Einstein, conform căruia „cel mai puternic lucru decât electricitatea şi energia electrică este voinţa umană”.