Medalii internaționale pe bandă, la alergat, pentru un pensionar din Constanța. S-a apucat de sport după o viață la birou iar recent a câștigat aurul la Maratonul de Funchal din Portugalia(VIDEO)

Medalii internaționale pe bandă, la alergat, pentru un pensionar din Constanța. S-a apucat de sport după o viață la birou iar recent a câștigat aurul la Maratonul de Funchal din Portugalia(VIDEO)
Petru Andrei Condurache, din localitatea constănțeană Valu lui Traian, pe podiumul de la Medira, de la Maratonul Funchal: a câștigat Medalia de Aur și Titlul de Campion Mondial la proba pe echipe, categoria M70+. foto: facebook Camelia Condurache

Un pensionar din localitatea constănțeană Valu lui Traian a uimit tot mapamondul prin energia de care a dat dovadă la o competiție internațională de atletism, cu atât mai mult cu cât nu a alergat pentru performanțe sportive pe parcursul vieții ci s-a apucat de sport doar pentru îmbunătățirea sănătății.

Petru Andrei Condurache, seniorul din localitatea constănțeană Valu lui Traian – care, luna trecută, a împlinit 72 ani – a lăsat o impresie deosebită la o competiție la care participă cei mai energici pensionari de pe mapamond: la finele săptămânii trecute a obținut medalia de aur și Titlul de Campion Mondial la proba pe echipe, categoria M70+, la Maratonul de Funchal, desfășurat la Madeira, Portugalia.

Moment de bucurie pentru localitatea Valu lui Traian

„Cine si-ar fi închipuit, când soțul meu,proaspăt ieșit la pensie după o viață de muncă la birou, s-a apucat de alergat pentru îmbunătățirea sănătății,că va ajunge sa fie selecționat sa reprezinte România la campionatele europene și că i se va cânta Imnul Național? Nimeni! Nici măcar el😀

Medalie de aur și titlul de Campion European la proba pe echipe,categoria M70+. Bravooooo moșule! Suntem foarte mândri de tine! „- a postat cu umor, entuziasmată, Camelia Condurache, soția bravului constănțean, pe internet.

Cine și-ar fi închipuit, când soțul meu, proaspăt ieșit la pensie după o viață de muncă la birou, s-a apucat de alergat pentru îmbunătățirea sănătății, că va ajunge sa fie selecționat sa reprezinte România la campionatele europene și că i se va cânta Imnul Național? Nimeni! Nici măcar el. Medalie de aur și titlul de Campion European la proba pe echipe, categoria M70+. Bravooooo moșule! Suntem foarte mândri de tine!“, a scris Camelia Condurache, soția atletului, pe pagina sa de Facebook.

Așa cum este firesc, chiar și Primăria din localitate a postat pe pagina de Facebook a instituției un anunț în cinstea performanței de apreciat:

„Vălureanul nostru, Petru-Andrei Condurache, ne urcă din nou pe cele mai înalte podiumuri!

A câștigat Medalia de Aur și Titlul de Campion Mondial la proba pe echipe, categoria M70+, la o competiție care a avut loc în Madeira, Portugalia.

El este dovada vie că performanțele se pot obține la orice vârsta, atât timp cât ne păstrăm sufletul tânăr.
Suntem mândri că face parte din familia noastră! Îi urăm succes în continuare și ambiție pentru a câștiga cele mai bune locuri și pe viitor!” – este urarea în numele comunității locale.

După o viață la birou, o pensie cu medalii de aur la alergat

Seniorul nu este însă la prima ispravă de acest gen: la ediția din 2021 a Campionatului Balcanic, care s-a disputat în în Albania, la Korce, Petru Andrei Condurache a cucerit șase medalii  – cinci de aur și una de argint! – fiind atletul cel mai medaliat cu aur din delegația României la întrecere.

Vara trecută, atletul a devenit și campion național la alergare montană după ce a încheiat primul cursa de 12 kilometri, cu o diferență de nivel de 550 de metri.

Petru – Andrei Condurache este poreclit „Moș Duracell“, pentru vitalitatea sa

„«Când îţi doreşti un lucru, tot Universul conspiră la realizarea lui», spunea Paulo Coelho și știa ce spune. Altfel, cum ar fi reușit un amator, care nu a făcut niciodată sport de performanță, ci doar s-a apucat să facă mișcare pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate, să cucerească cinci titluri de campion balcanic la Balcaniada Masters, ce s-a desfășurat la Korce, în Albania?

Cinci medalii de aur și una de argint au ajuns în România, aduse de soțul meu, «moșul Duracell», cum a fost poreclit de «aripa tânără» din echipa României.

A fost atletul cel mai medaliat cu aur din echipa ce a reprezentat România la această competiție. Bravo, «moșule»! Suntem cu toții foarte mândri de tine! PS: mare păcat că medaliile sunt doar suflate cu aur. Dacă erau cu adevărat din aur, România putea spune că ai pus și tu umărul la aducerea tezaurului în țară. Următoarele obiective, cu ajutorul lui Dumnezeu, sunt Campionatele Europene și doborârea recordurilor“, a fost mesajul soției lui Petru Andrei Condurache la competiția anterioară.

„La Madeira s-a cântat imnul României pentru noii Campioni europeni masters” a transmis, cu fidelitate și promptitudine, ca un adevărat corespondent sportiv, Camelia Condurache.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:59 - Ce sumă ar putea primi bunicii pentru a avea grijă de nepoți. Votul deputaților ar putea ajuta milioane de români însă este amânat
13:59 - A fost lansată moneda de aur cu tema „150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu”
13:53 - MAE l-a convocat pe ambasadorul Ungariei după ce un oficial de la Budapesta a spus că România îngrădește arborarea steagului secuiesc / Tomac (PMP): „E o abordare agresivă, provocatoare la adresa României” (VIDEO)
13:37 - Decizie neașteptată în cazul Caracal. Gheorghe Dincă va fi judecat în secret
13:35 - Lege: Cu ce mașini nu vei mai putea circula în România. Mii de români vor fi afectați de decizia Senatului
13:28 - Dosar penal pentru înșelăciune, după avalanșa de la Cabana Capra / Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării şoferilor autovehiculelor care au fost avariate
13:21 - Emilia Șercan: Lucian Bode iar a dat în judecată UBB, dar nu pentru a-i anula verdictul de plagiat. Într-o astfel de situație, ar fi trebuit să arate în instanță că teza sa e una originală, ceea ce e imposibil
13:17 - Reprofilare „Hi-Tech”, la fosta uzină Ford din Rusia: Se transformă în gater și se prelucrează lemn
13:12 - Toni Greblă, după tragediile din Turcia: „Multe clădiri din București sunt cu grad de siguranță scăzut sau foarte scăzut. Ar trebui ca și acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate”
13:12 - O versiune A.I. a lui Seinfeld care se numește „Nothing, Forever” a avut o săptămână intensă. Fanii au crezut că personajele serialului devin conștiente de sine, apoi a fost interzis pentru transfobie