Robert Glință, la revenirea în România: „Port cu mândrie aceste rezultate” / Ce a povestit David Popovici despre prietenia dintre ei

Robert Glință, la revenirea în România: „Port cu mândrie aceste rezultate” / Ce a povestit David Popovici despre prietenia dintre ei
Robert Glință a revenit în România după participarea la Campionatul Mondial de Natație. Foto: Inquam Photos / George Calin

Robert Glință (25 de ani) a revenit în România după participarea la Campionatul Mondial de Natație. El a obținut locul 8 la proba de 100 metri spate și locul 5 la proba de 50 de metri spate. Reușite remarcabile în condițiile în care competiția a devenit tot mai acerbă, iar la prima probă chiar a fost stabilit un nou record mondial. Glință a spus că e mândru de rezultatele lui, că a muncit mult și că a trăit momente speciale, asta și datorită lui David Popovici (17 ani).

Și Popovici a revenit acum în țară. A avut un discurs emoționant și l-a lăudat pe Robert Glință. Totodată, el a povestit cum i-a cerut lui Glință un autograf, în 2017. „Sper ca împreună să fim cei mai mari idoli!”, a mai spus David Popovici.

Robert Glință: Port cu mândrie aceste rezultate. Nivelul la care se înoată acum e mai ridicat ca niciodată

Glință a susținut că proba de 100 de metri spate la care a concurat a devenit extrem de dificilă, iar la ediția din acest an chiar a fost doborât recordul mondial: „Ca să devii campion desăvârșit, trebuie să înveți să și pierzi. Eu port cu mândrie aceste rezultate. Nivelul la care se înoată acum la proba de 100 de metri spate e mai ridicat ca niciodată, s-a bătut recordul mondial. E un mare privilegiu pentru mine să fiu alături de acești giganți (…) și vreau să demonstrez că reușesc să le țin piept campionilor olimpici și mondiali”.

Acesta a mai afirmat că a dat totul pentru a obține cel mai bun rezultat și s-a simțit foarte special. Asta „și datorită lui David. Fără el și fără performanțele lui nu s-ar fi întâmplat asta. Îți mulțumesc, sunt mândru că sunt contemporan cu tine!”, i-a spus Glință lui Popovici.

Ce a spus Popovici despre prietenia cu Glință

Și David Popovici a avut cuvinte de laudă pentru Glință: „Când l-am văzut în 2017, îmi era tare rușine să cer ceva de la el, o poză, un autograf. Părinții m-au împins. Robert e un băiat foarte OK, foarte deschis”.

„Sper ca împreună să fim cei mai mari idoli! O întâmplare amuzantă: atunci mi-a spus că a fost primul autograf dat vreodată. Încă îl am într-un sertar… E frumos să ai idoli”, a mai afirmat Popovici.

Urmăriți B1TV.ro și pe