David Popovici, la revenirea în România: Mulțumesc românilor, sunt onorat că reprezint țara asta frumoasă! / Vreau să devin cel mai rapid din istoria natației și să inspir cât mai multă lume

David Popovici, la revenirea în România: Mulțumesc românilor, sunt onorat că reprezint țara asta frumoasă! / Vreau să devin cel mai rapid din istoria natației și să inspir cât mai multă lume
David Popovici a avut un discurs de adevărat campion la revenirea în România. Foto: Inquam Photos / George Calin

David Popovici a revenit în România, după performanța extraordinară obținută la Mondialele de Natație de la Budapesta, o performanță care nu a mai fost atinsă decât o singură dată, acum 49 de ani! Tânărul de 17 ani a reușit să câștige aurul la probele de 100 și 200 de metri liber, dar a rămas la fel de modest și deja e extrem de focusat pentru competițiile următoare.

David Popovici, primele cuvinte la revenirea în România

„Trebuie să recunosc, nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și atât de multă atenție”, spus Popovici la revenirea în țară, în Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”.

El a spus că e onorat să reprezinte România și le-a mulțumit românilor: „Sunt tot eu, natural. Vreau să fac cel mai important lucru: să le mulțumesc celor care au crezut mereu în mine și tuturor românilor care m-au urmărit, în fața ecranelor sau la Budapesta. A fost superb! Sunt onorat că reprezint țara asta frumoasă și să vă simt lângă mine”.

David Popovici: Vreau să devin cel mai rapid din istoria natației

Despre principalul obiectiv al carierei sale, tânărul a spus: „Cel mai mare vis al meu profesional e să devin cel mai rapid din istorie. Ar fi super dacă aș reuși într-o probă, mai super dacă reușesc în mai multe. Un alt vis e să inspir cât mai multă lume!”.

Acesta a mai afirmat că muncește pentru a fi în fiecare zi o versiune mai bună a sa.

Despre întâlnirea de luni cu premierul Nicolae Ciucă, Daniel Popovici a susținut: „Nu știu dacă sportul va avea o imagine mai bună la noi, dar are nevoie de o mică resuscitare. Cât despre ce o să-i cer, nu știu, voi vedea cum mă simt mâine”.

Popovici a repetat apoi că vreau să inspire cât mai multă lume să facă sport și să aibă o viață cât mai sănătoasă. De asemenea, va lupta să vadă în România noi bazine de înot, iar cele deja construite să fie cu adevărat folosite.

Urmăriți B1TV.ro și pe