Robert Glință, locul 8 în proba de 100 de metri spate la Mondialele de Natație

Robert Glință, locul 8 în proba de 100 de metri spate la Mondialele de Natație
Foto: Hepta - Zuma Press / Michael Campanella

Robert Glință s-a clasat pe ultimul loc în finala probei de 100 de metri spate de la Campionatul Mondial de Natație. Sportivul de 25 de ani va participa și în proba de 50 de metri spate.

Glință, locul 8 în proba de 100 de metri spate

Luni, românul a concurat pe culoarul 8 și pe locul 8 a terminat cursa, având cel mai slab timp – 53,63 secunde, informează GSP.

Aurul a fost cucerit de italianul Thomas Ceccon, care a stabilit și nou record mondial – 51,60 secunde. Podiumul a fost completat de americanii Ryan Murphy (51,97) și Hunter Armstrong (51.98).

Robert Glință va mai participa și în proba de 50 de metri spate. Seriile de calificare vor avea loc vineri dimineață, semifinalele în aceeași zi, iar marea finală sâmbătă.

David Popovici, aur la 200 de metri liber

Tot luni, David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber, stabilind și un nou record mondial al juniorilor – 1,43:21 secunde.

Popovici e primul bărbat din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție.

„Sunt absolut obosit. (…) Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a spus David Popovici, la finalul probei.

Urmăriți B1TV.ro și pe