Roland Garros: Andreea Mitu joacă luni pentru un loc în sferturile de finală ale turneului

Roland Garros: Andreea Mitu joacă luni pentru un loc în sferturile de finală ale turneului
Foto: prosport.ro

Andreea Mitu joacă luni pentru un loc în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, în optimi românca o va înfrunta pe belgianca Alison Van Uytvanck, locul 93 mondial. În sferturi s-a calificat deja Horia Tecău, care a câştigat duelul românesc împotriva lui Florin Mergea din turneul de dublu masculin, informează B1 TV.

Locul 100 mondial, Andreea Mitu, o va înfrunta pe belgianca Alison Van Uytvanck pentru un loc în sferturile de finală. Mitu și Van Uytvanck s-au întîlnit de două ori pînă acum, în 2012 şi 2013, iar fiecare a cîștigat cîte un meci. Prezenţa în optimi la Roland Garros este cea mai mare performanță din cariera româncei, care ar putea intra în Top 50 dacă va câştiga partida cu jucătoarea belgiancă. Câștigătoare de astăzi va evolua în sferturi împotriva învingătoarei meciului dintre Petra Kvitova și Timea Bacsinszky.

La dublu masculin, Horia Tecău a rămas singurul român în competiţie după duelul românesc din optimi cu Florin Mergea. Perechea Horia Tecău – Jean Julien Rojer a învins cuplul Mergea/Bopanna cu 6-3, 6-7, 6-3 după două ore de joc. Pentru calificarea în sferturi de finală, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor primi 360 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec de 61.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe