România poate bate Germania dacă face asta. Verdictul lui Mircea Lucescu

România poate bate Germania dacă face asta. Verdictul lui Mircea Lucescu
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Hennadii Minchenko

Mircea Lucescu (76 de ani) stă cu ochii pe naționala de fotbal a României, care vineri, de la ora 21:45, va întâlni din nou Germania, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022.

Antrenorul lui Dinamo Kiev cunoaște foarte bine fotbalul german, prin prisma experienței internaționale acumulate de-a lungul zecilor de ani, respectiv a confruntării recente din UEFA Champions League, înfrângerea suferită în fața celor de la Bayern Munchen, cu scorul de 5-0.

„Pericolul vine în special din zonele laterale, de la Sane, de la Gnabry. În centru se profită exact de acest dezechilibru pe care le produc pe flancuri. Dar cel mai important om la Bayern și la națională e Kimmich. Distribuie mingi ca o mașinărie și a ajuns la un procentaj de reușită de 98 la sută!

Sigur, la reprezentativă e altceva, nu funcționează aceleași automatisme, poate nu e nici aceeași consistență sau organizare ca la club, dar asta nu face mai puțin dificil pentru noi meciul de la Hamburg. Atacă de obicei cu șase, șapte oameni și lasă mult spațiu în spate, unde poți profita pe contraatac.

Asta se întâmplă la Bayern. Probabil că Flick e mai atent la națională, dar, oricum, important e să nu le dai voie să se desfășoare ofensiv, capitol la care excelează. Asta înseamnă o bună organizare defensivă”, a declarat Mircea Lucescu, pentru PlaySport.ro.

Sfaturile lui Mircea Lucescu pentru Mirel Rădoi și jucătorii naționalei României, înainte de meciul cu Germania

Naționala Germaniei se bazează pe „scheletul” de la Bayern, pe superjucători precum Leroy Sane, Tomas Muller, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Niklas Sule și Manuel Neuer. În acest context, în opinia lui Mircea Lucescu, Mirel Rădoi poate salva măcar 1 punct din această confruntare dacă va avea în vedere câteva aspecte tactice esențiale.

„Dacă îi blocăm, dacă suntem arțăgoși, îi obligăm să vină la construcție cu oameni suplimentari din linia a doua sau a treia și așa ai o șansă să-i prinzi pe contre. Noi (n.r.- Dinamo Kiev) am scăpat de vreo cinci ori la Munchen, o dată chiar trei contra unu!”, a mai punctat „Il Luce”, potrivit sursei citate.

În meciul tur, România a fost învinsă de Germania cu doar 1-0. A fost un festival al paradelor din partea portarului Florin Niță, desemnat „omul meciului”.