Ronaldo se va retrage după amicalul cu România

Ronaldo se va retrage după amicalul cu România
Foto: valerucio.wordpress.com

Ronaldo, unul dintre cei mai celebri atacanți în activitate se va retrage odată cu amicalul Brazilia-România programat pe șapte iunie la Sao Paulo. Informația a fost confirmată, miercuri, de președintele Federației Braziliene de Fotbal, Ricardo Teixeira.

„Ronaldo merita un meci de adio și fanii brazilieni vor avea ocazia să-l vadă pentru ultima dată în tricoul selecționatei Braziliei în țara lor. Sunt sigur că va fi o petrecere mare, pe măsura carierei acestui mare jucător”, a declarat Teixeira în presa braziliană.

Atacantul brazilian în vărstă de 34 de ani și-a anunțat decizia de retragere pe 14 februarie în timpul unei conferințe de presă după ce și-a reziliat contractul cu Corinthians.

Ronaldo a câștigat Balonul de Aur în 1997 la vârsta de 21 de ani și a doua oara în 2002 pe când avea 26 de ani. Acesta este singurul fotbalist, în afară de francezul Zinedine Zidane, care a câștigat titlul de jucatorul anului de trei ori.

Atacantul și-a făcut debutul la echipa braziliană Cruzeiro în 1993, bifând apoi echipe precum PSV Eindhoven, Barcelona, Inter Milano, Real Madrid, AC Milan și Corinthians.

Cele mai frumoase goluri marca Ronaldo