Scandalul Adrian Mutu – Chelsea Londra, transformat în subiect de carte

Scandalul Adrian Mutu – Chelsea Londra, transformat în subiect de carte
Foto: telegraph.co.uk

Scandalul dintre atacantul român Adrian Mutu, în prezent la AC Fiorentina, și clubl englez Chelsea Londra, în urma căruia sportivul a fost obligat la plata unor despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro a devenit subiect de carte în Italia, conform La Repubblica.

Cartea numită “Cazul Mutu-Chelsea. Intrigi, afaceri și lucruri de culise inedite” a fost scrisă de Giuseppe Calabrese și poate fi cumpărată la prețul de 12 euro.

Autorul a reconstruit toate etapele scandalului și deciziile tribunalelor din cariera lui Mutu. Acesta tratează îndeaproape subiectul incoerenței justiției sportive.

Adrian Mutu a semnat, în 2003, un contract pe cinci ani cu gruparea Chelsea Londra, acesta fiind apoi reziliat, în octombrie 2004, după ce românul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un test antidoping.

Englezii au făcut o plângere, în 2006, pentru încălcarea contractului, obținând într-un final obligarea lui Mutu la plata a 17 milioane de euro drept despăgubiri.

Scandalul Adrian Mutu – Chelsea Londra

Embed: " />
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)