Scandalul din TVR ia amploare: „Audiențele au fost de vreo 15 ori mai mici decât în zilele cu meciuri. Regimul Dan Turturică a reușit o contraperformanță halucinantă”

Scandalul din TVR ia amploare: „Audiențele au fost de vreo 15 ori mai mici decât în zilele cu meciuri. Regimul Dan Turturică a reușit o contraperformanță halucinantă”
Scandalul din TVR ia amploare: „Audiențele au fost de vreo 15 ori mai mici decât în zilele cu meciuri”, sursă foto: Facebook

Dorin Chioțea, unul dintre prezentatorii TVR din studiourile pentru Campionatul Mondial din Qatar, a continuat atacul la adresa șefilor postului public de televiziune, după ce meciul dintre Germania și Costa Rica, 4-2, a fost transmis pe TVR Info.

În locul meciului de la Campionatul Mondial, pe TVR 1 a fost o emisiune dedicată Zilei Naționale a României

Chioțea susține că audiențele postului au fost „de 15 ori mai mici” decât în zilele în care pe TVR 1 era difuzat meci de la Campionatul Mondial. Germania – Costa Rica s-a jucat pe 1 decembrie, de la ora 21:00.

„Audientele de aseara ale TVR1 au fost de vreo 15 de ori mai mici decat in zilele cu meciuri de la FIFA World Cup 2022. Puteau macar SA ANUNTE PE CRAWL unde se desfășura partida Costa Rica vs Germania, așa îți respecți telespectatorii din banii cărora trăiești. Iar TVR INFO a fost în general în nota obișnuită.

Cel mai scump program din lume a fost dat la o parte ca să intre o producție de slabă calitate motivând, chipurile, respectul față de Ziua Națională.

Nu, nici vorbă, emisiunea a fost o încropeala care a arătat exact contrariul. Iar românii au amendat asta, că cifrele nu mint. Nu poți masca această irosire teribilă a unor drepturi plătite cu greu din banul public nefolosindu-le la valoarea lor.

Nu e doar o lipsă de cunoștințe basic de management tv, ci și de programare, de respect financiar. Este și un prejudiciu care poate fi calculat, pentru care decidenții ar trebui luați la întrebări de Ministerul Finanțelor și de Curtea de Conturi. Mondialul performează ca niciodată la TVR1 și la TVR2 (aici în etapa a treia a grupelor).

Mai este ceva: de când e PDG, regimul Dan Turturică a reușit o contraperformanță halucinantă: prăbușirea pe linie a audiențelor canalelor. Sunt multe ore pe zi cu 0.0 – 0.2. El ia toate deciziile, în Comitetul Director nu mișcă nimeni.

Am asistat la asemenea scene, ședintele se filmează. Interesant, PDG nu ar trebui să se amestece editorial, dar menținând interimatele managerilor îi poate schimba oricând.

El a hotărât, absolut hilar, să nu trimită nici măcar un reporter sportiv la cursa de record mondial a lui David Popovici când TVR deținea drepturile de transmisie!

De aceea nu au existat declarații ale lui David din Zona Mixta a Foro Italico, precum cele luate de Marian Olaianos imediat după cursa de la Budapesta.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Culmea, Turturică a fost în tribune la Roma, e drept că în interes personal. Pentru el era de văzut, pentru plătitorii de taxe s-a făcut o mare economie!

Cei care susțin că la TVR nu ar trebui să ne intereseze audiența induc lumea în eroare cu bună știință. În televiziune, fără audiență ești irelevant.

Nu contezi, nu exiști, vocea ta e inutilă, vocile publice devin inutile pentru că mesajele nu ajung nicăieri. SRTv a devenit televiziunea publică europeană cu cele mai mici audiențe raportate la propria țară. Asta costă 100 de milioane de euro anual!

O excelentă colegă îmi scria azi așa: “E vai de noi oricum. E timpul lor”. Tot ce scriu și ce voi scrie aici e de notorietate în TVR, chiar dacă unora le convine această situație.

Celor mai mulți le este frică, îi înțeleg pe fiecare. Pe mine însă, după ce mi-am vazut copilul aproape mort pe caldarâm când viața i se scurgea din el și ambulanța nu mai ajungea, nu măsperie nimic pentru că nu vreau să trăiesc într-o situație ca asta. Țara o facem noi.

Eu nu pot să tac și nu, NU E TIMPUL LOR. Nu cred că politicienii care-și pun oameni în TVR vor răul institutiei, așa ceva e de neconceput pentru mine.

Cred că se lasă păcăliți sau nu realizează pe cine numesc. Nu am pe nimeni în spate, nu îmi este frică, iar mici dictatori am mai văzut cum s-au dus unul câte unul.

Am muncit din greu la TVR și nu pot închide ochii. Mă declar avertizor public și voi scrie aici despre toate neconformitățile și neregulile, care n-au legătură cu indisciplina pe care probabil caută să o inventeze la comandă.

Voi informa, în paralel, și autoritățile. Adevărul trebuie cunoscut de public, că de asta dă banii!”, a scris Dorin Chioțea, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe