Simona Halep, eliminată în semifinalele turneului de la US Open

Simona Halep, eliminată în semifinalele turneului de la US Open

Simona Halep, numărul 2 WTA, a fost eliminată, vineri, în semifinalele turneului US Open, după ce a fost învinsă de italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA, într-o partidă ce a durat doar o oră, scor 1-6, 3-6, scrie Digi 24.

Simona Halep (23 de ani, locul 2 WTA), a doua favorită de la US Open, și Flavia Pennetta (33 de ani, locul 26 WTA), s-au întâlnit de patru ori până acum.

Italianca a câștigat trei dintre dueluri, dar ultimul i-a revenit Simonei, la Miami, chiar în acest an.

Pentru calificarea în semifinalele US Open, Simona Halep a fost recompensată cu un premiu de 805.000 de dolari şi cu puncte 780 de WTA.

Simona Halep s-a calificat pentru prima oară în carieră în semifinalele de la US Open, obţinând astfel şi cel mai bun rezultat din turneele de Grad Slam disputate în acest sezon.

După semifinala dintre Halep, locul 2 WTA, şi italianca Pennetta, locul 26 WTA, pe arena Arthur Ashe va avea loc meciul Serena Williams (SUA, locul 1 WTA) – Roberta Vinci (Italia, locul 43 WTA).

Meciurile Williams – Vinci şi Halep – Pennetta erau programate iniţial, în această ordine, în noaptea de joi spre vineri, cu începere de la ora 02.00, ora României, dar au fost amânate din cauza ploii.