Simona Halep, învinsă de Serena Williams în finala Turneului Campioanelor de la Singapore

Simona Halep, învinsă de Serena Williams în finala Turneului Campioanelor de la Singapore

Simona Halep a fost învinsă, duminică, în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, de Serena Williams, după un meci care a durat o oră şi nouă minute, transmite B1 Tv. Jucătoarea americană, numărul 1 mondial, a câștigat meciul cu scorul de 6-3, 6-0.

Halep, locul 4 WTA, a declarat, duminică, după ce a pierdut finala Turneului Campioanelor în faţa Serenei Williams, că a trăit o săptămână minunată la Singapore şi a felicitat-o pe sportiva americană, afirmând despre ea că este „cea mai bună”.

„Mulţumesc pentru că m-aţi susţinut. A fost o săptămână minunată. Felicitări Serena! Eşti cea mai bună şi felicitări pentru că ai încheiat iar anul pe poziţia 1 în lume. A fost un vis să fiu aici. Mulţumesc echipei mele, părinţilor, prietenilor mei şi tuturor celor care m-au susţinut”, a spus Simona Halep.

Număul 1 mondial, americanca Serena Williams, a declarat că a făcut tot ce a trebuit pentru a o învinge pe Halep în finala Turneului Campioanelor.

„Ea a jucat foarte bine, eu nu am avut nimic de pierdut. Am început să joc din ce în ce mai bine şi să-mi intre loviturile. Acum două zile am pierdut, ştiam că poate juca foarte bine. Am făcut tot ce a trebuit ca s-o înving. Sunt foarte fericită că am câştigat din nou. O felicit pe Simona, este minunat să vezi un sportiv ca ea”, a declarat Serena Williams.

Serena Williams a câştigat pentru a treia oară consecutiv Turneul Campioanelor şi pentru a cincea oară în carieră.

Simona Halep, prima româncă ajunsă în finala Turneului Campioanelor, va primi pentru evoluţia ei la acest turneu un premiu de 971.000 de dolari şi 890 de puncte WTA. Williams va încasa 2,047 milioane de dolari şi 1.340 de puncte WTA.