Suedia şi Finlanda, ţări care vor să adere la NATO în ciuda ameninţărilor de la Kremlin, au luat o decizie dură cu sportivii lor din Rusia

Suedia şi Finlanda, ţări care vor să adere la NATO în ciuda ameninţărilor de la Kremlin, au luat o decizie dură cu sportivii lor din Rusia
Foto: Linus Mimietz (Unsplash.com)

Federaţiile de hochei pe gheaţă din Suedia şi Finlanda au decis ca jucătorii din aceste ţări care evoluează în campionatul din Rusia să nu mai fie chemaţi la echipele lor naţionale.

„Poziţia Federaţiei Finlandeze de Hochei este că jucătorii care vor juca sezonul viitor în Rusia nu vor putea juca pentru echipa naţională”, se arată într-un comunicat.

Suedia şi-ar sfătui jucătorii să plece cu totul din Rusia

Federaţia suedeză a indicat, la rândul său, că va adopta o decizie similară în câteva săptămâni. „Ne îndreptăm în această direcţie”, a declarat secretarul general al acesteia, Johan Stark, agenţiei de presă TT.

„Jucătorii care aleg să joace în KHL sezonul următor nu vor fi eligibili pentru echipa noastră naţională, dar decizia oficială va fi oficializată de consiliul nostru la sfârşitul sezonului curent. În cea mai bună dintre lumi, am fi preferat ca niciun suedez să joace în KHL. Decizia de a rămâne acolo aparţine jucătorilor înşişi, dar ştiu că nu este atât de uşor să pleci aşa”, a adăugat el.

Suedia şi Finlanda vor în NATO

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a transmis că Finlandei și Suediei le revine sarcina de a decide dacă doresc sau nu să depună cerere pentru aderarea la NATO.

„Dacă vor decide să aplice, Finlanda și Suedia vor fi primite cu brațele deschise în NATO. Finlanda și Suedia sunt partenerii noștri cei mai apropiați”, a spus Stoltenberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe