Tolontan: E posibil să asistăm la finalul lui Dragomir. Liderul LPF: Ştiam ce se întâmplă

Tolontan: E posibil să asistăm la finalul lui Dragomir. Liderul LPF: Ştiam ce se întâmplă

Scandalul iscat la licitaţia pentru achiziţionarea drepturilor TV de transmitere a Ligii I ar putea duce la finalul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Cel puţin asta susţine Cătălin Tolontan, care nu crede că a existat un complot şi nici că ar mai putea fi organizată o nouă licitaţie. La rândul său, preşedintele LPF susţine că ştia ce se va întâmpla la licitaţie şi că şi emisiunile au nevoie de meciurile rămase pe dinafară.

„Nu ştiu dacă se vor televiza. Din tonul slăbit şi palid al lui Dumitru Dragomir din această noapte de la voi, mi-e teamă pentru el. Cred că este cel mai dificil moment al lui de când a fost pus acum 15 ani preşedinte de Ligă. (…) E posibil să asistăm la finalul lui Dumitru Dragomir, indus de către televiziuni, televiziunile care l-au promovat transformându-l într-un fenomen mitic în România fotbalistică de astăzi”, a declarat Cătălin Tolontan, într-o intervenţie telefonică în prima ediţie a emisiunii „Razii de noapte”, difuzată luni seară, pe B1 TV.

„Vezi planuri acolo unde nu cred că e decât improvizaţie. Oamenii ăştia au făcut astăzi o licitaţie improvizată şi s-au trezit brusc în faţă cu ceea ce Radu Banciu spunea mai devreme, şi anume cu neputinţa şi lipsa de dorinţă a televiziunilor, respectiv a cabliştilor, de a le mai da bani. Care de fapt nu există, că asta e problema lor. (…) Nu cred în niciun complot. Sau al pieţei poate. Oamenii aceştia nu au existat”, a mai spus Tolontan.

Tolontan, despre scandalul licitaţiei pentru Liga I

Mitică Dragomir: „Aţi trăit din cancanurile noastre”

Anterior intervenţiei lui Cătălin Tolontan, Dumitru Dragomir a declarat, la aceeaşi emisiune, că ştia ce se se va întâmpla la licitaţie, motiv pentru care a convocat Adunarea Generală cu o oră înainte.

„Să nu credeţi că nu aveam informaţii de ce urmează. Am ştiut ce se întâmplă. Am făcut Adunarea generală cu o oră înainte şi le-am explicat tuturor ce se va întâmpla”, a declarat Dumitru Dragomir.

„Ce se întâmplă dacă rămân cu ele? Voi mai faceţi emsiuni? Aţi trăit din cancanurile noastre”, a mai spus preşedintele LPF.

Licitaţia pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare a Ligii I a avut loc luni și s-a soldat cu o surpriză de proporții. RCS&RDS, Romtelecom și Antena 1 au licitat pentru câte un pachet de meciuri, iar 6 pachete au rămas nevândute. Acest lucru înseamnă că din Liga I vor fi televizate doar 3 meciuri pe etapă, celelalte 6 urmând a nu fi televizate. Dumitru Dragomir a anunţat, însă, luni după-amiază că pachetele pentru meciurile de fotbal din Liga I rămase neatribuite vor fi licitate ca unul singur, preţul de pornire fiind de 22 de milioane de euro.

Vezi AICI unde se pot vedea meciurile din Liga I