Un maiou purtat de Michael Jordan a fost vândut cu suma record de 10 milioane de dolari

Un maiou purtat de Michael Jordan a fost vândut cu suma record de 10 milioane de dolari
Tricoul a fost purtat în timpul finalei NBA din 1998, în sezonul "The Last Dance" al lui Michael Jordan, ultimul alături de Chicago Bulls, sursă foto: captură YT

Un maiou care a aparţinut legendarului jucător de baschet Michael Jordan a fost adjudecat la o licitaţie pentru suma record de aproximativ 10 milioane de dolari, a anunţat joi casa Sotheby’s, informează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Anterior, cel mai scump suvenir sportiv a fost un tricou care i-a aparținut lui Diego Maradona

Maioul a devenit astfel cel mai scump suvenir sportiv purtat vândut vreodată la licitaţie, potrivit Sotheby’s.

Acesta a fost purtat în timpul finalei NBA din 1998, în sezonul „The Last Dance” al lui Michael Jordan, ultimul alături de Chicago Bulls.

Au fost înaintate circa 20 de oferte pentru echipamentul sportiv, iar casa de licitaţii nu a dezvăluit cine a plasat cea mai mare sumă, de 10,1 milioane de dolari americani. Sotheby’s a estimat iniţial preţul maioului la aproximativ 5 milioane de dolari.

Anterior, cel mai scump suvenir sportiv purtat vândut vreodată la licitaţie a fost un tricou cu care legendarul fotbalist Diego Maradona a jucat la Cupa Mondială din 1986, adjudecat în mai pentru 8,39 milioane de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe