Unde vedem Liga I: Digi, Dolce şi Antena 1 câte un meci, 6 partide netelevizate! Mitică Dragomir: "Ne-ați tras-o!"

Unde vedem Liga I: Digi, Dolce şi Antena 1 câte un meci, 6 partide netelevizate! Mitică Dragomir: "Ne-ați tras-o!"

Licitaţia pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare a Ligii I a avut loc luni și s-a soldat cu o surpriză de proporții. RCS&RDS, Romtelecom și Antena 1 au licitat pentru câte un pachet de meciuri, iar 6 pachete au rămas nevândute! Acest lucru înseamnă că, în acest moment, din Liga I vor fi televizate doar 3 meciuri pe etapă, celelalte 6 urmând a nu fi televizate, dacă situația va rămâne așa.

RCS&RDS, deţinătorul postului Digi Sport, a achiziţionat primul pachet, cu suma de 13.200.000 de euro + TVA, pe trei sezoane, pentru acest pachet mai licitând și Romtelecom / Dolce. Pachetul numărul 2 a fost achiziţionat de Romtelecom, prin Dolce Sport, pentru suma de 12.900.000 de euro + TVA.

Pentru pachetele 3, 4, 5, 6, 7 şi 9 nu a licitat nimeni. Pachetul numărul 8 a fost cumpărat de Antena 1, pentru suma de 10.500.000 + TVA.

V-aţi înţeles bine de tot, ne-aţi tras-o de data asta, dar cine râde la urmă, râde mai bine”, a declarat Mitică Dragomir după finalizarea licitației, care a fost, până la urmă, un fiasco.

TVR a refuzat să participe

Dragomir a mai spus că în acest moment 6 meciuri pe etapă nu se vor televiza, dar rămâne de văzut dacă LPF va decide organizarea unei noi licitații pentru celelalte 6 pachete. La următoarea licitație, dacă va mai fi organizată, ar trebui ca prețul de pornire să scadă. Deși Mitică Dragomir se lăuda că va câștiga peste 100 de milioane de euro pe drepturile de televizare pentru Liga I, până acum nu a câștigat decât o treime dn această sumă.

„Pentru pachetele rămase Adunarea Generală va lua în calcul o nouă licitaţie sau aceste meciuri nu vor fi transmise. Felicit televiziunile participante, s-au înţeles bine”
, a mai spus preşedintele LPF.

Cu câteva minute înainte de începerea licitaţiei, Dumitru Dragomir încă mai încearca să-i convingă pe cei de la TVR să participe. Deşi achiziţionase caietul de sarcini al licitaţiei pentru vânzarea drepturilor TV, al cărui preţ a fost de 30.000 de euro fără TVA, postul public de televiziune şi-a menţinut decizia de a nu mai participa.

În ultimii trei ani, drepturile TV au fost deţinute de consorţiul RCS – Antena 1, care a plătit 34 de milioane de euro pe sezon. Licitaţia pentru următoarele trei sezoane ale Ligii 1 de luni a avut loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Dragomir, la licitaţia meciurilor Ligii I