Unde vedem Liga I: Digi, Dolce şi Antena 1 câte un meci, 6 partide netelevizate! Mitică Dragomir: "Ne-ați tras-o!"

Unde vedem Liga I: Digi, Dolce şi Antena 1 câte un meci, 6 partide netelevizate! Mitică Dragomir: "Ne-ați tras-o!"

Licitaţia pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare a Ligii I a avut loc luni și s-a soldat cu o surpriză de proporții. RCS&RDS, Romtelecom și Antena 1 au licitat pentru câte un pachet de meciuri, iar 6 pachete au rămas nevândute! Acest lucru înseamnă că, în acest moment, din Liga I vor fi televizate doar 3 meciuri pe etapă, celelalte 6 urmând a nu fi televizate, dacă situația va rămâne așa.

RCS&RDS, deţinătorul postului Digi Sport, a achiziţionat primul pachet, cu suma de 13.200.000 de euro + TVA, pe trei sezoane, pentru acest pachet mai licitând și Romtelecom / Dolce. Pachetul numărul 2 a fost achiziţionat de Romtelecom, prin Dolce Sport, pentru suma de 12.900.000 de euro + TVA.

Pentru pachetele 3, 4, 5, 6, 7 şi 9 nu a licitat nimeni. Pachetul numărul 8 a fost cumpărat de Antena 1, pentru suma de 10.500.000 + TVA.

V-aţi înţeles bine de tot, ne-aţi tras-o de data asta, dar cine râde la urmă, râde mai bine”, a declarat Mitică Dragomir după finalizarea licitației, care a fost, până la urmă, un fiasco.

TVR a refuzat să participe

Dragomir a mai spus că în acest moment 6 meciuri pe etapă nu se vor televiza, dar rămâne de văzut dacă LPF va decide organizarea unei noi licitații pentru celelalte 6 pachete. La următoarea licitație, dacă va mai fi organizată, ar trebui ca prețul de pornire să scadă. Deși Mitică Dragomir se lăuda că va câștiga peste 100 de milioane de euro pe drepturile de televizare pentru Liga I, până acum nu a câștigat decât o treime dn această sumă.

„Pentru pachetele rămase Adunarea Generală va lua în calcul o nouă licitaţie sau aceste meciuri nu vor fi transmise. Felicit televiziunile participante, s-au înţeles bine”
, a mai spus preşedintele LPF.

Cu câteva minute înainte de începerea licitaţiei, Dumitru Dragomir încă mai încearca să-i convingă pe cei de la TVR să participe. Deşi achiziţionase caietul de sarcini al licitaţiei pentru vânzarea drepturilor TV, al cărui preţ a fost de 30.000 de euro fără TVA, postul public de televiziune şi-a menţinut decizia de a nu mai participa.

În ultimii trei ani, drepturile TV au fost deţinute de consorţiul RCS – Antena 1, care a plătit 34 de milioane de euro pe sezon. Licitaţia pentru următoarele trei sezoane ale Ligii 1 de luni a avut loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Dragomir, la licitaţia meciurilor Ligii I

Ultima oră
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan
20:49 - Cseke Attila: Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție publică pentru 10.600 de flacoane de Tocilizumab / Medicamentul este folosit pentru tratarea formelor grave de COVID-19
20:44 - Dacian Cioloș: Cîțu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie și USR – PLUS