Universitatea Cluj, sancționată aspru pentru scandările xenofobe din meciul cu Sepsi OSK / Ce a decis Comisia de Disciplină

Universitatea Cluj, sancționată aspru pentru scandările xenofobe din meciul cu Sepsi OSK / Ce a decis Comisia de Disciplină
Foto: FC Universitatea Cluj Facebook

Universitatea Cluj a fost aspru sancționată de Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal, ca urmare a incidentelor care au avut loc în timpul partidei cu Sepsi OSK, din etapa a 6-a a Superligii, terminată scor 1-0 în favoarea covăsnenilor, notează ziare.com.

Fanii clujeni au adresat mesaje cu accente xenofobe adversarilor de la Sfântu Gheorghe, fapt pentru care centralul întâlnirii de atunci, Sebastian Colțescu, a oprit meciul și a trimis jucătorii celor două echipe la vestiare, pentru 10 minute.

Gazdele nu s-au oprit nici măcar atunci și, cum era de așteptat, clubul de pe malul Someșului a intrat în vizorul celor de la FRF, care nu au trecut peste cele întâmplate pe Cluj Arena.

Universitatea Cluj, sancționată de Comisia de Disciplină

Comisia de Disciplină a luat o decizie radicală din cauza scandărilor xenofobe, așa ca U Cluj a primit interdicția organizării următoarele două meciuri pe propria arenă, ceea ce înseamnă ca stadionul va fi închis timp de o lună.

Astfel, formația antrenată de Eugen Neagoe a fost amendată cu 25.000 de lei, iar în același timp următoarele două meciuri de pe teren propriu, cu FCU Craiova si Chindia Târgoviște, se vor juca pe alt stadion.

„AS FC Universitatea Cluj vs. ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Incidente – În temeiul art.82, 83.2.c) şi art.54.2.4 din RD, se sancţionează clubul, AS FC Universitatea Cluj, cu interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru două meciuri şi penalitate sportivă de 25.000 lei”, s-a arătat în comunicatul Comisiei de Disciplină

U Cluj se mută la Mediaș

Oficialii clujeni au reacționat rapid după primirea interdicției de a juca pe teren propriu și au anunțat că echipa se va muta pentru următoarele două jocuri la Mediaș, acolo unde a mai evoluat în startul acestui sezon, atunci când stadionul Cluj Arena era ocupat cu festivalul Untold.

„Având în vedere decizia Comisiei de Disciplină a FRF, de a interzice clubului nostru să joace pe Cluj Arena pentru două meciuri, partida FC Universitatea Cluj – FC U Craiova 1948, de vineri, 2 septembrie, de la ora 21:30, programată inițial pe Cluj Arena, se va disputa pe stadion Gaz Metan Mediaș”, au anunțat cei de la U Cluj.

Urmăriți B1TV.ro și pe