Schimbare REVOLUŢIONARĂ în Liga Campionilor: Arbitrajul video ar putea fi introdus chiar din acest sezon

Schimbare REVOLUŢIONARĂ în Liga Campionilor: Arbitrajul video ar putea fi introdus chiar din acest sezon

UEFA pregăteşte o schimbare majoră a celei mai importante competiţii europene inter-cluburi.
Astfel, sistemul de arbitraj video (VAR) ar putea fi introdus încă din acest sezon la meciurile din Liga Campionilor, deşi preşedintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin, declarase anterior că Champions League va beneficia „în mod realist” de tehnologia video în arbitraj abia din sezonul viitor, după ce sistemul VAR va fi îmbunătăţit.

„În mod realist, în sezonul 2019-2020 am putea avea acest sistem în Liga Campionilor şi la Campionatul European. Pentru competiţiile noastre de top este nevoie de o tehnologie de top”, afirmase Ceferin într-un interviu acordat anul trecut în aprilie.

Conform cotidianului britanic The Times, citat de Agerpres, UEFA doreşte să introducă sistemul de arbitraj video la meciurile din Liga Campionilor începând cu faza sferturilor de finală, care va avea loc în luna aprilie.

Se pare că forul fotbalistic european a fost convins de avantajele utilizării VAR la recenta Cupă Mondială din Rusia, unde timpul mediu pentru ca o echipă de arbitraj să analizeze imaginile video şi să dea un verdict a fost de 55,6 secunde.

Decizia finală cu privire la introducerea VAR ar putea fi luată de către Comitetul Executiv al UEFA la sfârşitul lunii viitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:16 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”