Vicepreședintele Federației Române de Rugby solicită demisia lui Eduard Novak de la Ministerul Sportului. Acțiunile sale sunt „anti-românești”, spune oficialul FRR

Vicepreședintele Federației Române de Rugby solicită demisia lui Eduard Novak de la Ministerul Sportului. Acțiunile sale sunt „anti-românești”, spune oficialul FRR
Sursa foto: Facebook

Vicepreședintele Federației Române de Rugby, Mircea Copaci, solicită demisia ministrului Sportului, Eduard Novak, pe care îl acuză de acțiuni „anti-românești”.

Oficialul FRR, care a invocat și „atitudinea ostilă” pe care a avut-o ministrul față de rugby-ul românesc, spune că a privit „cu consternare și regret” evenimentele de la meciul de hochei dintre România și Ungaria, când hocheiștii echipei noastre naționale au intonat așa-zisul imn secuiesc.

Ministrul Mediului se confruntă și el cu cereri de demisie, de această dată chiar din interiorul coaliției de guvernământ. Tanczos Barna este acuzat printre altele că a stat în galeria ungară la partidă, o acuzație pe care o neagă.

Vicepreședintele Federației Române de Rugby solicită demisia lui Eduard Novak de la Ministerul Sportului după incidentul de la hochei

„Am primit cu consternare și regret cele petrecute la meciul de hochei România – Ungaria.

Sportivii care luptă sub culorile naționalei nu mai au reprezentarea importanței și onoarei de a fi în această postură, nu înțeleg că în evenimentele sportive respective, ei SUNT ROMÂNIA! Au o responsabilitate față de țara lor și SUNT ROMÂNI indiferent de etnie!

Să nu mă înțelegeți greșit, eu nu îmi îndrept furia împotriva sportivilor, pentru că puțini știu cât este de dificilă viața unui sportiv de performanță. Toți cei care nu își fac datoria și nu își înțeleg menirea în sport, ar trebui să își facă o analiză serioasă a propriilor acțiuni și să ia măsuri de revenire la o abordare normală a lucrurilor!

Cât despre atitudinea ministrului tineretului și sportului, condamn vehement nesancționarea intonării imnului Ținutului Secuiesc de către echipa națională, cu atât mai mult cu cât este la rândul său sportiv care a concurat sub culorile naționale!

Dacă era vorba despre oricine altcineva, poate înțelegeam că nu știe ce înseamnă să ți se cânte imnul, însă, pentru că dânsul știe exact ce înseamnă acest lucru, de aceea nu a sancționat intonarea imnului secuiesc: discursul și acțiunile care încurajează autonomia Ținutului Secuiesc fac parte din normal!

Gândindu-mă la atitudinea ostilă pe care ministrul a avut-o față de rugby-ul românesc, faptul că nu a sprijinit acest sport deși este, în prezent, singurul sport de echipă care participă la Cupa Mondială și cel mai bine clasat sport de echipă în ranking-ul mondial, este inadmisibil să ratezi o ocazie unică de a promova România în lume!

Acțiunile ministrului Novak sunt anti-românești! Demisia!”, a declarat Mircea Copaci, citat de Stiripesurse.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)