Wimbledon elimină apelativele „domnișoară” și „doamnă”

Wimbledon elimină apelativele „domnișoară” și „doamnă”
Simona Halep este câștigătoarea Wimbledon 2019. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Organizatorii Wimbledon au decis să elimine apelativele „domnișoară” și „doamnă” care însoțeau numele fostelor câștigătoare din proba feminină a turneului de Grand Slam de pe iarba britanică, pe care l-a cucerit și Simona Halep, în 2019.

Wimbledon a decis să elimine apelativele „domnișoară” și „doamnă”

Panoul câștigătorilor de la All England Lawn Tennis Club, acolo din 2019 stă scris și „Simona Halep”, poartă în continuare apelativele de gen în cazul femeilor, dar nu și la bărbați, potrivit Daily Mail.

Spre exemplu, câștigătoarea ultimei ediții, Ashleigh Barty, care între timp s-a retras din tenisul profesionist, a fost trecută pe panou „Domnișoara A. Barty”. În schimb, numele campionului din proba masculină a anului trecut este scris „N. Djokovic”.

Organizatorii hotărâseră încă din 2019 să nu mai pronunțe titlurile de civilitate atunci când anunță numele tenismenelor.

Cea mai recentă decizie a fost dezvăluită de The Times și vine într-un moment în care Wimbledon este implicat într-o adevărată controversă.

Fără puncte la ediția din 2022 a turneului de Grand Slam din Marea Britanie

Organizatorii turneului au anunțat că interzic participarea sportivilor ruși și belaruși la ediția din 2022, însă vestea a stârnit nemulțumire la nivelul ATP, WTA și ITF, care au hotărât să nu mai acorde puncte de clasare mondială pentru această competiție.

Practic, cel mai prestigios turneu de Grand Slam dintre cele patru ale anului a devenit o competiție amicală din perspectiva clasării mondiale. Situația a stârnit deja nemulțumire printre sportivi, cum este cazul lui Naomi Osaka, cvadrupla-câștigătoare de Mare Șlem, care spune că punctele reprezentau o motivație importantă. Liderul ATP, Novak Djokovic, a reclamat și el decizia All England Club.

Poloneza Iga Swiatek, liderul mondial din tenisul feminin, a avut o poziție ceva mai rezervată.

„Sunt OK să joc fără puncte; sunt OK să joc cu puncte. Însă pentru mine e mai mult partea politică a lucrurilor, pentru că, așa cum știți, Polonia îi sprijină pe ucraineni, iar războiul este chiar lângă țara mea. Așa că practic este mai dificil pentru mine din această perspectivă. Pentru mine, așa cum știți, e vorba despre Wimbledon, desigur. Este unul dintre cele mai importante turnee ale sezonului. Dar războiul este în desfășurare. Așa că mă uit la asta mai mult la lucruri mai mult din această perspectivă decât, știți voi, la ceea ce se va întâmpla cu clasamentul”, a declarat Swiatek, citată de ESPN.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:58 - Laurențiu Reghecampf și-a triplat salariu. Câți bani va încasa celebrul antrenor, după despărțirea cu Universitatea Craiova
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)