Brașov este primul oraș din România care va folosi doar energie provenită din surse regenerabile

Brașov este primul oraș din România care va folosi doar energie provenită din surse regenerabile
Brașov, 2020. Foto: Andi Miron

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat prin intermediul rețelelor sociale că Brașov va fi primul oraș din România care va folosi energie doar din surse regenerabile, iar conform Agenției Europene de Mediu, consumul de energie este factorul principal care duce la poluarea cu gaze cu efect de seră.

Brașov, primul oraș cu energie 100% verde

„Brașov – primul municipiu din România care folosește 100% energie verde
Conform Agenției Europene de Mediu, consumul de energie este factorul principal care duce la poluarea cu gaze cu efect de seră.
De acum, brașovenii pot fi mândri să știe că orașul lor a câștigat o nouă bătălie în lupta cu încălzirea globală deoarece, în urma negocierii pe care am avut-o cu furnizorul de energie, suntem primul municipiu din România care folosește 100% energie verde.
Este încă o inițiativă care cu siguranță va fi prezentată la următoarea ediție a Forumului Orașelor Verzi, și vrem să convingem și alte orașe din România să ne urmeze exemplul.
Toate beculețele, toate centralele, toate școlile din subordinea Primăriei Brașov folosesc energie provenită din surse regenerabile. Folosim energie verde până și pentru producerea zăpezii în Poiană.
75 de instituții. 525 de puncte de consum.
Mai mult, am reușit să obținem energia verde la același preț cu energia convențională.
Încă un pas spre Brașov Capitala Verde a României!”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

De asemenea, Allen Coliban a subliniat că a reușit să obțină energia verde la același preț cu energia convențională.

Orașul Brașov a făcut tot mai multe eforturi în ultimul timp pentru aprobarea și introducerea tot mai multor măsuri care au în vedere utilizarea energiei verzi sau altor măsuri eco-friendly pentru mediu. Recent, în Brașov, brașovenii pot să-și procure bilete pentru mijloacele de transport în comun folosindu-se de un robot numit ”PETrică”, dacă vor da câteva PET-uri la schimb.