Caz de sclavie în Mureș. Un bărbat a fost reținut după ce a exploatat trei tineri de la casa de copii

Caz de sclavie în Mureș. Un bărbat a fost reținut după ce a exploatat trei tineri de la casa de copii
Foto simbol: Pixabay

Astăzi, un bărbat de 44 de ani din Târgu Mureș a fost reținut de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată.

Începând cu anul 2014, persoana în cauză ar fi exploatat prin muncă trei tineri proveniți din case de copii. Aceștia erau adăpostiți în condiții improprii și siliți să practice diferite munci în gospodărie.

Tinerii erau ținuți în sclavie

Cei trei tineri au fost folosiți la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără a fi plătiți pentru munca prestată. Conform comunicatului DIICOT, inculpatul exercita un „control permanent și total” asupra acestora.

Practic, cele trei victime erau ținute în condiții de sclavie. Mai mult decât atât, li s-a impus interdicția de a comunica cu alte persoane ori de a părăsi gospodăria.

Inculpatul a fost arestat

Pe 26 ianuarie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară în urma cărora au fost descoperite și au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum: înscrisuri, acte de identitate ale victimelor (săbii, cuțite).

Alte trei persoane sunt suspectate că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale și au fost conduse la audieri.

Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe