Constanța: Polițiștii protestează, în contextul restricțiilor anti-COVID. Nu vor defila de 1 Decembrie

Constanța: Polițiștii protestează, în contextul restricțiilor anti-COVID. Nu vor defila de 1 Decembrie
Foto: Poliția Română / Facebook

Tensiunea dintre guvernanți și polițiști persistă, pe fondul disputelor legate de extinderea interdicțiilor, în baza certificatului verde COVID. Astfel, de Ziua Națională, reprezentanții MAI din Constanța nu vor participa la paradă. Anunțul a fost făcut de către Vasile Zelca, președinte al SNPPC Constanța (Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual).

Reprezentanții polițiștilor din Constanța au precizat că nu vor mărșălui pentru politicieni, din moment ce publicul general, cetățenii, au interzis la eveniment.

„Recomandăm membrilor și nu numai să refuze participarea la o eventuală paradă organizată cu prilejul zilei de 1 Decembrie! Polițiștii nu defilează pentru a gira politicienii aflați vremelnic sau chiar întâmplâtor la conducere!

Atâta timp cât, la defilare, poporul nu este admis ca spectactor, ci numai politicianul, acea defilare se transformă în… odă adusă conducătorului mult iubit! Polițiștii au jurat credință României și Constituției, nu politicienilor!”, a declarat Vasile Zelca, potrivit TomisNews.

Polițiștii din România, critici cu politicienii cu funcții înalte în stat, care susțin pașaportul verde

Săptămâna trecută, Federația Sindicatelor Polițiștilor din România a depus plângeri la ICCJ și la Avocatul Poporului, prin care au transmis că nu sunt de acord cu implementarea certificatului verde, prin care „a fost generată segregarea populației prin discriminarea clienților unităților comerciale publice”.

De asemenea, polițiștii au precizat că nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie și au denunțat faptul că certificatul verde nu respectă confidențialitatea datelor personale ale cetățenilor.