Explozie într-un apartament din Galaţi. Doi copii au suferit arsuri grave

Explozie într-un apartament din Galaţi. Doi copii au suferit arsuri grave

O explozie puternică a avut loc într-un apartament din Galați. În urma incidentului, doi copii au suferit arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, care au fost transportați imediat la spital.

Copiii cu vârste cuprinse între 9, respectiv 10 ani se aflau singuri acasă în momentul deflagraţiei. Părinţii  lor aflându-se la serviciu. Din primele cercetări, explozia s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaz. Din fericire, nu au fost afectate și alte apartamente.

Victimele au fost transportate la spital cu arsuri

Copii au fost transportaţi la spital cu arsuri pe 30 la sută, la nivelul feţei şi membrelor superioare. În urma exploziei, s-au produs mai multe pagube materiale. S-a degradat mobilierul din apartament, bunurile electrocasnice, uşile din interiorul şi geamurile de la apartament.

Explozia s-a produs într-un apartament de la parter. Copiii răniţi au suferit arsuri la nivelul feţei şi membrelor superioare. Cei doi au fost transportaţi la Spitalul de Pediatrie din Galaţi.   „În urma deflagraţiei au rezultat două victime, copiii de 9 respectiv 10 ani, cu arsuri pe 30 la sută la nivelul feţei şi membrelor superioare. S-au degradat mobilierul din apartament, bunurile electrocasnice, uşile din interiorul apartamentului, geamurile de la apartamentul respectiv”, a transmis ISU Galaţi.  Minorii erau singuri acasă când s-a produs explozia în bucătărie, părinţii fiind la serviciu. „Apartamentul este situat la parter şi nu a fost nevoie de evacuarea locatarilor din bloc. Explozia nu a fost urmată de incendiu şi nu au fost afectate alte apartamente”,  a specificat ISU Galaţi.

Pompierii au mai spus că nu a fost nevoie de evacuarea persoanelor din imobilul în care s-a produs explozia.

La faţa locului au intervenit patru autopseciale, echipajul SMURD tip B şi echipajul SMURD tip C de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi.

Explozie într-un bloc din Constanța

O altă explozie a avut loc zilele trecute în Constanța, în urma căreia două persoane din Constanța au fost grav rănite în urma unei explozii  puternice urmată de un incendiu care a a avut loc în această dimineață. În urma exploziei  mai multe apartamente au fost distruse.

Cele două victime au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța în stare gravă. Este vorba despre un bărbat de 50 de ani și o femeie, în vârstă de 49 de ani. Bărbatul conștient are arsuri pe aproximativ 40,-50,% din suparafata corpului, iar femeia are arsuri aproximativ 30%. Femeia a fost transportata de SMURD  și asistenta de la SAJ la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Din primele informaţii cauza ar fi o acumulare de gaze de la butelia folosită de proprietari.  Pe casa scării se simțea miros puternic de fum, iar ușile mai multor apartamente au fost distruse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)