Indicatoarele rutiere, un puzzle greu de descifrat: semnalul de alarmă tras de un polițist pe TikTok

Indicatoarele rutiere, un puzzle greu de descifrat: semnalul de alarmă tras de un polițist pe TikTok

Vieţile oamenilor sunt puse în pericol şi de infrastructura proastă sau de lipsa indicatoarelor rutiere.

Dacă în primul caz, putem da vina pe stat, în cel de-al doilea vorbim despre furturi. Căci da, se fură chiar şi semne de circulaţie, pe care hoţii ajung apoi să le vândă la fier vechi. Iar unde nu a furat omul, a furat natura.

Indicatoarele rutiere, un puzzle greu de descifrat

Aşa se apără Compania Naţională de Drumuri după ce, de luni bune, panourile informative de pe Autostrada Arad-Nădlac arată ca un puzzle. Anomaliile au devenit deja subiect de glume după ce unul dintre poliţiştii de la Serviciul Autostrăzi a început să posteze pe TikTok problemele găsite, în speranţa că ele vor fi şi remediate.

@kovacs.valer #politia #politiaromana #politistipeviata #politiarutiera #romaniamea #romaniamafia #romaniatrista @TikTok Romania @cnairoficial #highwaypatrol #policetiktok #fyp #fypシ ♬ Funny Laugh no no no – Sound Effect

Judeţul Mehedinţi, ieşirea din comuna Bâcleş. Şoferii au o singură dilemă: trebuie să ghicească încotro merg. Nu ştiu câţi kilometri mai au până ajung la o anumită destinaţie sau ce localităţi urmează.

În multe locuri indicatoarele rutiere nu există. Au fost furate cu zecile. Şi de pe o parte şi de pe cealaltă într-o curbă în loc de indicatoare mai găsim doar gropile în care au fost montate. „Şi se fură în continuare” se plâng localnicii.

Săptămâna trecută poliţiştii au descins în casa unui bărbat din localitatea Bălăciţa. Au găsit 39 de stâlpi de indicatoare ascunşi în curtea lui. Când nu sunt furate, semnele de circulaţie sunt vandalizate.

„Acum sunt distruse toate. Majoritatea. Unele sunt sparte, unele sunt luate”, povesteşte un localnic, potrivit Observator.

Nu e singurul județ în care se fură indicatoarele rutiere

„Le folosesc să le lipească pe căruţe, pe atelaje, pe biciclete, pe remorci. În ultima perioadă putem spune că ne confruntăm mai mult cu distrugerea semnalizării rutiere şi ale mobilierului din parcări. Acesta a fost distrus ori prin incendiere, ori pur şi simplu rupt”, a explicat Cristi Tudor, Direcţia Regională de Drumuri.

Nu e singurul judeţ unde s-a furat ca-n codru. Anul trecut, pe Drumul Athosului Românesc – o investiţie de 10 milioane de euro din judeţul Vâlcea – semnele de circulaţie au fost înlocuite de mai multe ori.

„Oglinzile de semnalizare la intersecţii. Le-am montat deja şi de trei ori. O să montăm camere video pe tot drumul dacă am ajuns să păzim un drum de pe care se fură siguranţa circulaţiei. Trebuie să ne întrebăm foarte serios în ce lume trăim”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea.

La fel de nedumeriţi sunt şi şoferii care ajung pe autostrada Arad-Nădlac, unde au început să dispară bucăţi din panouri. Un poliţist a postat filmuleţe cu panourile distruse pe TikTok: „Ce să fie? E un puzzle? Nuu, e un indicator. Vouă vă place cum arată? Mie nu-mi place cum arată.”

Urmăriți B1TV.ro și pe