O pană de curent a lăsat un întreg oraș în beznă și frig pe parcursul nopții: „Îşi bat joc de noi, asta se întâmplă”. Avaria a avut loc în Orașul Călan, județul Hunedoara

O pană de curent a lăsat un întreg oraș în beznă și frig pe parcursul nopții: „Îşi bat joc de noi, asta se întâmplă”. Avaria a avut loc în Orașul Călan, județul Hunedoara
O pană de curent a lăsat un întreg oraș în beznă și frig pe parcursul nopții: „Îşi bat joc de noi, asta se întâmplă”. Avaria a avut loc în Orașul Călan, județul Hunedoara. Foto: pixabay

Un oraş întreg a rămas în beznă, noaptea trecută, în urma unei avarii la reţeaua electrică. Mai mult de 12 mii de oameni din Oraşul Călan, judeţul Hunedoara, au fost nevoiţi să stea la lumina lumânării, ca în comunism, în aşteptarea curentului care nu a mai venit.

Cei mai mulţi au rămas şi fără căldură, la temperaturi sub limita îngheţului, pentru că centralele termice nu au mai putut funcţiona.

Coșmarul a început exact la lăsarea serii

O avarie la reţeaua de electricitate a lăsat întregul oraş cufundat în beznă.

„Îşi bat joc de noi! De o oră şi jumătate se aprinde becul, se stinge becul, se aprinde becul, se stinge becul. Când e ceva defect să o oprească de tot, nu ardem aparatele la oameni”. ”Poate suntem și noi ca moldovenii în blackout și nu ne spune nimeni”, au declarat localnicii, potrivit Observator.

Cei care au avut la îndemână lumânări, le-au aprins şi şi-au făcut treburile prin casă ca pe vremea comunismului. Cel mai mult de suferit au avut cei cu centrale termice, care au rămas şi fără căldură, nu doar fără lumină.

Cel mai mult au fost afectați cei cu centrale termice, care au rămas și fără căldură

„Pe drumuri, în frig, nu avem căldură, nu avem mâncare din cauza lipsei de curent. Îşi bat joc de noi, asta se întâmplă”, a declarat un localnic.

Şi oamenii care au ajuns mai târziu acasă au avut parte de surprize neplăcute. Interfoanele nu au mai funcţionat şi au fost nevoiţi să aştepte în faţa blocului.

„E pericol total! Tot ce prinde în priză.. atâtea porniri, opriri, vă daţi seama. Ce să facem, stăm pe stradă că nu pot să nici să intru în casă că nu merge interfonul”, a declarat un alt localnic.

Furnizorul de energie electrică susţine că este vorba de o avarie, însă nu una pe care să o poată remedia foarte repede. Aşa că oamenii au rămas pe întuneric şi în frig întreaga noapte.

Urmăriți B1TV.ro și pe