Prețul este surprinzător! Cât te costă să te afli cu mașina la plajă, în Mamaia

Prețul este surprinzător! Cât te costă să te afli cu mașina la plajă, în Mamaia
Foto: Pixabay

Vești bune pentru șoferii din România care aleg sa iși facă vacanța pe litoralul românesc! Începând de marți, turiștii vor plăti mult mai puțin la parcare. De altfel, una dintre cele mai căutate și scumpe stațiuni de la noi, mai exact Mamaia, vine cu surprize pentru turiști.

Autoritățile locale din Mamaia și Constanța au schimbat tariful parcării pe timp de zi. Cei care vor să meargă cu mașina la plajă vor plăti mult mai puțin, față de anii trecuți, scrie Cancan.

De astăzi, turiștii vor cheltui mai puțin pentru parcare, pentru că tariful în spațiile special amenajate din Mamaia și Constanța a scăzut. Înainte, șoferii trebuiau să scoată din buzunar 96 de lei pentru o zi întreagă, iar acum vor scoate doar 38 de lei.

În Mamaia parcarea este gratuită, în anumit interval orar

Primele 30 de minute în parcare sunt gratuite. În intervalul orar 19:00 – 09:00, în Mamaia, parcarea este gratuită. Valabilitatea acestei decizii este până pe 31 decembrie.

Pentru primele 30 de minute de parcare, șoferii vor avea o reducere de 2 lei.

În Năvodari, Eforie sau Costineşti nu există taxă de parcare. De curând, în sudul litoralului, aceste taxe au fost eliminate până la finalul sezonului estival.

Hotelierii beneficiază de abonamente special de parcare

Reprezentanții Primăriei spun că pun la dispoziţia hotelierilor şi abonamente lunare de 499 de lei, însă se pare că aceştia nu vor să abordeze această opţiune a unui loc, nu doar de jur-împrejurul hotelului, ci oriunde în staţiune.

Din 6.900 de locuri de parcare, hotelierii au contractat doar 1.300 de astfel de abonamente pentru locuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe